Digital nomadNomadporträtt

Ottilia Söderström reser och jobbar ifrån en husbil tillsammans med sin pojkvän

Ottilia Söderström arbetar som supporttekniker för Miss hosting och designar logotyper tillsammans med sin pojkvän. Det senare företaget heter Logos For Gas och det finansierar drivmedlet för deras husbil som de reser runt med.

Var är du just nu?
Just nu befinner jag mig i Kapstaden, Sydafrika.

Var var du innan?
Under tiden som jag och min pojkvän bodde i Zanzibar väcktes intresset av att kunna röra sig fritt och inte behöva vara bunden till olika boenden och den transport som fanns tillgänglig. Vi bestämde oss då helt enkelt, lite spontant att köpa en husbil. Efter en del sökande och googlande fann vi vår pärla – husbilen Sky. Hon befann sig i Sydafrika så vi packade våra väskor från Zanzibar och begav oss till Kapstaden. Väl i Kapstaden gjorde vi ordning Sky så vi kunde bo i husbilen.

Vart tänker du åka härnäst?
Härnäst åker vi till Sverige då jag nu är gravid inväntar med spänning tillökning i familjen. Vi planerar att tillbringa det första året i Sverige för att lära känna denna nya själ och bli lite mer självsäkra som nyblivna föräldrar. Därefter kommer vi ut och resa igen. Att se världen genom vårt barns ögon är något som vi ser väldigt mycket fram emot. Vår husbil Sky parkerar vi i säkert förvar i ett garage här i Kapstaden, i väntan på oss för att kunna fortsätta äventyret.

 

Varför valde du att bli digital nomad?
När jag fortfarande bodde i Sverige och jobbade stor del utav min tid så slog tanken mig väldigt ofta. Varför finns vi? Är det för att arbeta tills vi ligger i graven eller arbeta för att kunna leva? Eller lever vi för att kunna njuta av det goda och det fina vi har här i livet?  Det är en komplex fråga och svaret jag gav mig själv är en av anledningarna till att jag tog mitt pick och pack flyttade från det så kallade “ekorrhjulet”. Jag tror att vi finns och lever för att kunna utforska vår värld,  ta hand om vår natur och finna vårt sanna jag. För att kunna göra de så bestämde jag mig för att se utanför samhällets strukturer och finna min egna väg.

Hur försörjer du dig?
Jag jobbar just nu för ett svenskt Hosting-företag Miss Hosting AB som supporttekniker. Det ger mig möjligheten att kunna arbeta var jag än befinner mig i världen. Min pojkvän och jag designar även Logotyper under namnet Logos For Gas. Som namnet lyder går pengarna oavbrutet till bränsle så vi kan ta oss till nästa destination i världen.

Hur ser din vardag ut?
Min vardag kan se väldig olika ut, ofta när vi är på resande fot handlar det om att  planera vägen till våran nästa destination. Upptäcka “skatterna” och de hemliga sevärdheterna på den platsen vi befinner oss just vid det tillfället.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Internetuppkopplingen! Har hänt många gånger att vi har varit tvungna att åka runt och jaga internet. Speciellt här i Sydafrika då det är väldigt dyrt och dåligt internet… Iallafall utanför storstäderna där vi mestadels befinner oss.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Jag har precis startat upp mitt egna klädföretag Supraliminal! Där designar jag och min pojkvän ekologiska och etiskt schysta kläder. Målet med projektet är att sprida medvetenhet speciellt med inrikting på Veganism. Då jag själv har ett brinnande intresse för djurens rättigheter samt att värna om våran miljö.

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
Jag föll pladask i mitt livskärlek och i själva landet Sydafrika under en studieresa med min tidigare skola Röda Korests Folkhögskola. Mitt hjärta tillhör definitivt Sydafrika!

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Go for it! Jag har inte ångrat en sekund att jag tog mitt pick och pack och reste. Finn din inre låga för något som du brinner för sedan gör det till ditt levebröd.

Blogg Wandering Soul

Instagram @wanderingsoul.se

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar