Digital nomadNomadporträtt

Rodney Forslund arbetar på distans via sin arbetsgivare i London

Rodney Forslund vid en sjö

Plitvice, Kroatien

Rodney Forslund fick möjlighet att ta med sig sitt jobb som account strategist på distans via sin arbetsgivare i London och därmed anamma livsstilen som digital nomad. Idag planerar han sina arbetsdagar så att han bl.a. får tid över till att resa och upptäcka nya städer, extremsporta och gå på muséer. Hans favoritländer så här långt? Det är Maldiverna och Nepal. 

Var befinner du dig för tillfället?
Jag är i Israel och Jordanien i tre veckor. Jag blev digital nomad förra året när jag flyttade till Kina och i år har jag fortsatt att resa. Jag var i Ryssland under hela fotbolls-vm bland annat.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar för en reklambyrå i London som account strategist. Jag jobbade där i två år innan jag bestämde mig för att flytta till Kina och då erbjöd de mig att jobba på distans.

Hur hittar du jobb? Ge gärna tips på hemsidor eller sätt att gå tillväga.
Jag jobbar halvtid vilket räcker för mig. Workew är annars en bra sida. Jag håller på att bygga upp ett eget företag också.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Beroende på var jag är så brukar jag jobba lite på morgonen och sedan på kvällen efter att den vanliga arbetsdagen är slut. Mina dagar är rätt fria så jag kan göra vad jag vill.

Är jag i en stad så blir det besök på intressanta platser, muséer, gallerior och mycket fotografering. Jag träffar människor jag känner eller har fått kontakt med. Jag har även en blogg så jag skriver om intressanta ställen och om saker som berör mitt jobb som t.ex. reklam och internet.

Jag gillar utomhusaktiviteter så det blir mycket dykning, vattensporter, mountain biking, skidåkning, etc. när jag är på en fin plats. Mina favoriter har varit Nepal och Maldiverna.

Sveti Stefan, Montenegro

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?
Jag har rest hela mitt vuxna liv och bott över hela världen men det är väl först på sistone som det har blivit mer möjligt att vara digital nomad. Jag hade turen att ha en flexibel arbetsgivare och det har fungerat bra. Det var väl först efteråt som jag upptäckte fenomenet med digital nomad.

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli digital nomad?
Lär dig ett jobb ordentligt som ger dig möjlighet att jobba globalt. Reklam och marknadsföring är bra områden.

Har du några digitala verktyg som frälst dig och du kan tipsa om? (tex Trello, Slack etc)
Jag använder mest Googles verktyg men en bra VPN är alltid bra att ha. Express VPN räddade mig när jag var i Kina.

Vill du prata med, fråga och/eller följa Rodney finns han på Facebook, Instagram & LinkedIn

Vill du också vara med i ett nomadporträtt? Gör som Rodney och dela med dig av din story här!

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar