Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Plugga marknadsföring på distans med Nordic Tech Institute

Längtan efter en flexiblare vardag fick Simon Myringer att starta Nordic Tech Institute med visionen om att kunna hjälpa fler till en platsobunden livsstil. Utbildningsplattformen erbjuder flera olika kurser inom digital marknadsföring som alla ges på distans.

Var befinner du dig för tillfället och vad jobbar du med?

Jag kom hem från en längre nomadresa precis innan Covid-19 och är därför fast i Stockholm, men jag trivs ändå ganska bra med att vara här just nu. Om dagarna jobbar jag främst med mitt företag Nordic Tech Institute där en stor del av jobbet är att ta fram nya distanskurser inom digital marknadsföring.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag fokuserar oftast på att följa impulser och att inte låta vardagen vara allt för planerad. Rent praktiskt innebär det att jag håller på med träning och lägger mycket tid på mina kreativa intressen utöver jobb som jag blandar in lite hej vilt under dagens gång. Visst är det viktigt med rutiner men man får hitta sin egen grej och köra på vad som passar en själv.

simon my ringer

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Jag började drömma om att ha ett mer fritt arbetsliv för sex år sedan och det var runt den tiden som jag började testa på det här med att starta lite olika företag – många som misslyckades. Det var först när jag gick över till att arbeta som konsult som jag började bli lite mer platsoberoende, men även det kändes för begränsande. Att bli helt och hållet platsoberoende blev jag först när jag drog igång min kursverksamhet och blev min egen chef.

För mig som digital nomad står möjligheten att själv kunna välja vad, när och hur jag vill extremt högt på listan. Just nu trivs jag bra i Stockholm men känner mig samtidigt nästan alltid öppen för att resa och kanske till och med bosätta mig på en annan plats ett tag.

Berätta lite om varför du drog igång Nordic Tech Institute

Jag upplevde att det saknades en plats för personer som verkligen vill lära sig digital marknadsföring på djupet, samtidigt som jag såg att det fanns ett behov av distanskurser på riktigt. Precis som i linje med mina egna tankar om möjligheten att leva och jobba platsoberoende, fanns det ett behov av att ha praktiska studier som lär ut hur man kan jobba med något digitalt, på ett digitalt sätt. Nordic Tech Institute växte fram genom mitt utforskande av dessa möjligheter och började med en kurs jag själv skapade i digital marknadsföring.

Idag är Nordic Tech Institute en plattform med många olika kurser inom området digital marknadsföring som alla hålls på distans.

Vad lär man sig på kursen i digital marknadsföring?

Kursen jag först tog fram i digital marknadsföring lär deltagarna att jobba praktiskt med digital marknadsföring på riktigt – precis som de skulle göra om de vore anställda på en byrå, inhouse på ett företag eller som frilansande digitala nomader på resande fot.

Kursen ger en inblick både i det teoretiska grundarbetet, alltså hur digital marknadsföring fungerar på pappret, och den praktiska biten om hur man faktiskt gör när man väl kommer ut på arbetsmarknaden. Kursen är av denna anledning indelad i flera huvudsakliga delar inom bl.a. digital marknadsanalys, sökmotoroptimering, marknadsföring på sociala medier och mycket mer.

Vem riktar sig kursen till?

Kursen vänder sig till

  • Den som drömmer att jobba med digital marknadsföring
  • Den som redan har ett jobb men vill kompetensutveckla sig på området
  • Den som vill jobba med ett område som tillåter en att leva som digital nomad
  • Den som driver företag och vill hjälpa det att växa med hjälp av digital marknadsföring

 

👉 Få 10% rabatt på valfri kurs på Nordic Tech Institute med koden SVENSKANOMADER
👉 
Läs mer om att plugga på distans

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar