Co-workingDigital nomadPodcast

Avsnitt 17 – Isadora Hellegren om Goto 10 och coworking-trenden

I sjuttonde avsnittet av Svenska Nomaders podcast träffar vi Isadora Hellegren som är projektledare på Internetstiftelsen i Sverige och Goto 10 – ett kostnadsfritt coworking-space och en mötesplats för alla som jobbar med internet. Vem som helst kan skaffa medlemskap eller anordna ett event med koppling till internet på plats på Goto 10 som ligger i Hammarby Sjöstad, bara en kort promenad från Skanstull. Mötesplatsen firade nyligen 1 år, och har sedan öppning stått värd för över 200 event.

År 2015 gjorde Internetstiftelsen i Sverige tillsammans med andra institut forskning kring hur man bäst kan främja innovation i Sverige. Ett av förslagen man kom fram till var att ha en fysisk plats där innovation kan ske. Tesen är att det som saknas när man ska starta ett nytt företag ofta inte är investeringar i sig utan snarare att ha tillgång till nätverk, andra kunskaper och andra människor. Det är mötet som är det viktigaste för att värna om innovation och skapa förutsättningar för det i samhället. Därför valde Internestiftelsen att öppna upp Goto 10 under våren 2017, och Isadora menar att det första året har gått fantastiskt bra.

I avsnittet vi pratar om varför co-working kan komma att växa i betydelse framåt, men även om utvecklingen att allt fler väljer att frilansa idag och därför också söker sig till mötesplatser som Goto 10. Genom co-working finns möjlighet att träffa andra och tillhöra en gemenskap även om man jobbar själv. Isadora berättar att till och med vissa medarbetare på Internestiftelsen har valt att flytta ner till coworking-spacet som ligger i samma byggnad som kontoret för att träffa andra på plats och själva också verkligen testa på det initiativ som stiftelsen har startat.

Torsdag den 7 juni anordnar Svenska Nomader tillsammans med Goto 10 en meetup på Goto 10 mellan kl 17:30 – 21:30 med fokus på distansarbete, co-working och förändringar på arbetsmarknaden. Anmäl er på länken här.

Precis som till våra andra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla i vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar