Digital nomadPodcast

Avsnitt 6 – Emelie Ekblad om hållbar affärsutveckling och Dessaga

I sjätte avsnittet av Svenska Nomaders podcast pratar vi med den sociala entreprenören och grundaren av den digitala marknadsplatsen Dessaga, Emelie Ekblad. Hon lämnade corporate världen för ett år sedan för att använda sina färdigheter som affärsutvecklare till att hjälpa lokala kooperativ och organisationer med kvinnor från utsatta områden i olika delar av världen. Det som startade med ett mail till FN innebär idag resor till det ecuadorianska höglandet för att diskutera  taguanöten och smyckesdesign till att vandra Himalayas för att träffa lokala hantverkare. Vi träffar henne hemma i hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm, precis innan Dessagas sommarfest dit flera ambassadörer senare dyker upp på knytkalas med maträtter från deras respektive länder. Lyssna in på ett samtal om att göra det man kan för att bidra till en bättre värld.

Emelies resa kan du följa på Instagram @_dessaga_ Du kan även läsa vårt längre reportage om Emelie här: Emelie Ekblad grundade Dessaga för att stärka kvinnor i utsatta regioner.

Precis som till våra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla till vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se

 

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar