Digital nomadPodcast

Avsnitt 20 – Sofia Lindman distansjobbar från Budapest, Tbilisi och Sri Lanka

I tjugonde avsnittet av Svenska Nomaders Podcast träffar vi Sofia Lindman som har varit på resande fot sedan början på hösten då hon lämnade Stockholm och gav sig iväg österut för att jobba på distans som digital nomad. På tre månader har hon hunnit bo i Budapest, Tbilisi, Sri Lanka, Malaysia och Singapore. När vi hörs av via Skype har hon precis landat på Bali sedan 24 timmar tillbaka och tagit sig till den populära surforten Canggu.

Vi pratar med Sofia om varför hon har valt att leva som digital nomad, hur hon har lyckats hitta jobb att göra på distans och vad hon tyckt om de olika platserna hon bott på under hösten. Idag jobbar hon halvtid med digital marknadsföring åt en svensk startup, samtidigt som hon driver egna projekt som frilansare på sidan om.

Sofia delar även med sig av goda råd till den som drömmer om att bli digital nomad. Däribland att identifiera vad man är duktig på och vill jobba med, att hitta en mentor för råd och pepp och sen att våga ta action och verkligen börja ringa och maila runt för att få drömmen att slå in. Det gäller att ”kötta på” för att få något att hända, menar Sofia, annars kanske man bara sitter och tänker på att bli digital nomad hela livet utan att göra något åt det.

Det går också att följa Sofias resa på Instagram där hon delar med sig av både det bra och dåliga med att vara digital nomad på: @lindmansofia. Sofia var även med i ett nomadporträtt på vår sajt tidigare i höstas där du kan läsa mer om hennes liv som digital nomad.

Sofia Lindman på Sri LankaSofia Lindman och andra digitala nomader på Sri LankaSofia Lindman högt upp bland bergen i Georgien

Precis som till våra andra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla i vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar