Digital nomadResa

10 restauranger i New York du måste besöka

matställen-newyorkMånga kommer till New York för att just äta och det gör man rätt i! Det finns många New York-mat-måsten men följande matställen är mina absoluta favoriter efter mer än 3 år i New York.

1. New Yorks Hamburgare

I New York finns det 100-tals olika ställen att välja på! För den som vill ha något enklare – testa Shake Shack (de har även en supergod vegansk burgare gjort på rödbetor) eller Five Guys som är en New York-klassiker. Vill du ha något lite tjusigare, testa Minetta Tavern, som fått motta utnämningen USAs bästa hamburgare.

Är du vegetarian eller vegan håll utkik efter Impossible Burger som säljs på ett flertal olika matställen i New York. Första gången jag testade på Impossible Burger var jag helt säker på att de gett mig en hamburgare gjord på kött!

👉 Om du är fullkomligt tokig i hamburgare så kan jag rekommendera denna hamburgare-guide!

hamburgare-newyork2. Bagels på Russ and Daughter’s

Russ and Daughter’s är på min topp-tio-lista med bästa restauranger i hela världen. Du finner dem på Lower East Side och de har både en butik och restaurang. Bägge har alltid långa köer – framförallt på helgerna. I butiken får du köa i cirka 40 min för att få din bagel och de finns inga sittplatser.

På restaurangen kan du räkna med 2 timmar. Tyvärr kan man inte boka bord utan det bästa är att gå dit och uppge namn och telefonnummer samtidigt som man hittar på något annat i området under tiden som man väntar. Går du till restaurangen skulle jag rekommendera att beställa in en av deras Platters för 3-4 personer (se bild nedan)

👉 Fullkomligt älskar du bagels? Spana in denna bagel-guide!

bagels-newyork3. Pizza

Pizza som lunch en dag? Köp en, eller varför inte tre ”slices”, på antingen Bleecker St Pizza eller John’s of Bleecker. De är två av de ökändaste pizzeriorna i New York.

Pizza är en av de få sakerna som är billigt i New York – det kostar cirka 25 kr för en pizza-slice (och de är stora!).

👉 För den som är här för att äta pizza – kolla in ny.eaters New York Pizza-karta!

4. Ikoniska New York Delis

New York Delis och deras smörgåsar är något man måste testa i New York.

Fiacco’s serverar väldigt stora Italienska smörgåsar – om ni är två kan ni dela på en! Här finns det inte några sittplatser men Washington Square Park ligger nära intill. Katz’s Deli är en klassiker och något du säkert har sett på bild förut. Observera att de bara tar kontanter där!

katz-new-york5. Brunch på Jack’s Wife Freda

Brunch är något man nästan måste göra om man besöker New York – framförallt om man är där under en helg! Det finns väldigt många bra platser att välja på men vill tipsa om Jack’s Wife Freda som är trevligt inrett och erbjuder god mat. De öppnar dessutom redan klockan 8 på vardagar om man vill äta en tidig frukost.

6. Cafe Dante

2019 blev den lilla restaurangen Dante NYC utsedd till världen bästa bar! Men du bör inte bara besöka dem för deras drinkar – de serverar även brunch, lunch och middag! På vardagar kan man vid lunch få en trerättersmeny för 250 kr vilket är billigt sett ur New York-standard. Dante är en riktig klassiker som har funnits sedan början på 1900-talet.

7. Chinatown Restauranger

Jag älskar det något röriga Chinatown! Några bra matställen att besöka är Tasty Hand Pulled Noodles som verkligen inte är något extravagant. Rent ut sagt känns det ganska så smutsigt men att få sätta tänderna i deras hemmagjorda nudlar kompenserar för det.

chinatown-newyorkNom Wah har serverat dumplings sedan 1920 och inredningen har knappt ändrats sedan dess. Du kan inte boka bord och de är ofta lång kö som gäller!

chinatown-newyork

Fler tips om du ska besöka staden som aldrig sover:

👉 5 saker att göra i New York på vintern
👉 5 saker att göra i New York på Våren/sommaren

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar