Resa

Destination: El Poblenou, Barcelona

Stadsdelen El Poblenou i sydöstra Barcelona ligger på behagligt avstånd från de stora turistmassorna, och bara ett stenkast från stranden. Det forna industriområdet blossade upp igen under de olympiska spelen i Barcelona 1992, och därefter började stadsdelen genomgå en förvandling när en yngre publik flyttade dit. Techscenen har idag växt sig stark i området med så väl startups och gallerier som co-working spaces, trendiga wi-fi-fik och lokala designbutiker. Alltså en perfekt plats för en digital nomad.

För andra året i rad har jag spenderat några dagar i El Poblenou tillsammans med hundra svenskor som del av kodningslägret Tjejer Kodar. Nedan är en lista över de bästa platserna för jobb, skönt häng och god mat som jag hittat i området, och det med hjälp av det fantastiska teamet bakom Tjejer Kodar.

Espai Joliu

Växtbutik, fik och grymt wi-fi häng i ett. Espai Joliu är mitt absoluta favoritfik i El Poblenou, både för miljön och för den goda matens skull. Krukor och vykort som finns till försäljning har inte sällan gjorts av lokala konstnärer från Barcelona. Mycket populärt, och blir snabbt fullt för brunchen på helgerna.

Carrer de Badajoz, 95, Poblenou

Sopa

Vegetarisk sopprestaurang i stor ljus lokal med massor av utrymme både ute och inne för jobb. Bra lunchmeny där tre-rätters med soppa, sallad och efterrätt kostar strax över 100kr.
Carrer de Roc Boronat, 114, Poblenou

Valkiria Hubspace

Valkiria är det co-working space som Tjejer Kodar har haft som lokal för sina två läger i Barcelona. Här finns även ett publikt fik dit man kan gå och jobba, i närhet till flera andra entreprenörer och startups som huserar i byggnaden. Mycket gott kaffe!

Carrer Pujades, 12, Poblenou

Espacio 88

Ett stort eventspace som ligger strax intill en av Barcelonas kändaste nattklubbar, Razzmatazz. Här köper du kaffe ur en kaffe-truck som står inne i den stora, öppna industrilokalen, och slår dig sedan ned vid ett av långborden och jobbar.

Carrer de Pamplona, 88

El Quinto

El Quinto specialiserar sig på ekologisk mat och skryter redan vid ingången om att de också fungerar som co-working space. Här finns ett bakrum med gott om utrymme att sätta sig ned med en kopp kaffe och sin laptop och jobba några timmar. Trerätters lunchen är både god och prisvärd!

Poblenou

Museu del Disseny

Börja med att spana in den permanenta utställningen på designmuseet, som ligger precis i norra utkanten av Poblenou. Därefter kan du slå dig ned i deras café med en god kopp kaffe eller en bit mat att äta. Härlig miljö och öppet till efter kl21:00.

Plaça de les Glòries Catalanes, 37

Andra bra tips på mysiga ställen i El Poblenou:

Can Dende – magisk brunch med äggrätter och gudomliga pannkakor. Men nästan alltid fullt av samma anledning.

El 58 – några av Barcelonas bästa tapas. Sätt upp ditt namn på listan och vänta på bordet med en vermouth i baren.

Recasens – ett måste för den som älskar ost och chark!

Nomad coffee roaster – man måste ju nästan hit bara för namnets skull. Men de gör också den kanske godaste take-away kaffen i Barcelona. Givetvis beställer man en cortado.

Andra bra wifi-fik i Barcelona:

Casa Bonay – ligger nära de gotiska kvarteren och är väl omtalat bland medlemmarna på Nomad list.

Federal Café – bra wifi-fik i de gotiska kvarteren, som kommer varmt rekommenderat av Viktor Bijlenga som är en del av Svenska Nomaders nätverk.

Har du andra tips på bra ställen att jobba från i Poblenou eller Barcelona? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar