Digital nomadResa

Lista: 10 billiga saker att göra i London

Av januari 6, 2019 One Comment

London kommer nog inte högst upp på listan över ”hotspots” för digitala nomader med tanke på stadens priser. Däremot går det oftast att hitta en billig resa till London från exempelvis Stockholm och vi på Svenska Nomader har mycket erfarenhet av staden så här listar vi 10 st London-sevärdheter för under 100 kr.

1. Besök Sky Garden

Det är gratis att åka upp till Sky Garden som du hittar i östra London och där bjuds det på en av de bästa utsikterna över London. Varför inte spendera dina 100 kr på en drink när du väl är däruppe? 🍸

Det är en bra idé att boka i förväg.

2. Besök ett eller varför inte två museum?

London kryllar av både bra och gratis museum! Några av mina favoriter är Natural History Museum,Science Museum och Design Museum. Sen finns det även British Museum och Museum of London

3. Gå och se en standup

Flera ställen erbjuder gratis Standup, bland annat Angel Comedy och Top Secret Comedy Club.

4. Besök en klassisk London-marknad

Finns så många att välja på! De bästa marknaderna att se i London enligt mig är Columbia Road Flower Market – där bjuds det på vackra blommor och coolt London-folk. För lite annorlunda shopping finns Portobello Road Marknad och Borough Market (där kan du till och med hitta en billig lunch under 100-lappen).

5. Gratis London-guider

Det finns flera rundturer där du kan lära dig allt om Londons alla spökhistorier till stadens mathistoria. Några som erbjuder gratis turer är Free London Walking Tours och Sandemans.

Tid och plats hittar du på deras webbplatser. Glöm inte att dricksa guiden när det är klart bara. ☝🏼

6. Parkhäng

Det finns mycket att se i London och ett absolut måste är att åtminstone besöka en utav Londons många parker. Visst är välkända Hyde Park läcker men parker så som Kyoto Gardens, Paddington Floating Pocket Park och Regents Park är alla ännu finare enligt mig.

7. Utbilda dig inom ett nytt ämne

Kanske inte det första man tänker på att göra men på Gresham College finns där lektioner inom massvis med intressanta ämnen. Lär dig allt om vulkanutbrott eller sätt dig in i Shakespeares tankar.

8. Fönstershopping

Shoppingställen som House of Hackney, Daunt Books och Harrods är definitivt inte de billigaste i London men har också just därför blivit lite av sevärdheter. Och titta kan man alltid göra! 👀

9. Hotdogs och Champagne

Det finns mycket att göra i London men minst lika mycket att äta (om inte mer)! Mellan mån-tors på BubbleDogs kan man dricka champagne och äta hotdogs för ca 100 kr. Varför inte liksom?

10. Se en pjäs på Shakespeare Globe

För varje pjäs finns det cirka 500 biljetter som endast kostar 50 kr. Låter för billigt för att vara sant och att det kan ta slut fort men har än så länge själv aldrig haft problem att få en biljett. Visserligen får du stå upp utomhus, vilket kan vara en spännande erfarenhet såvida det inte regnar. Och om det regnar så känns det ju om inte annat väldigt London… 🤦🏽‍♀️

Jag skulle även rekommendera att du kollar upp saker att göra på TimeOut London, där kommer det hela tiden upp nya och häftiga gratisevent. Åker du till exempel till London när det är påsk kan du medverka på en av många gratis Egg Hunts i och runt om stadens alla parker.

Tar du jobbet med dig så har vi sedan tidigare en lista på de bästa co-working-fiken i London.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar