Digital nomadNomadporträtt

Skate- och surfbruden Paulina lever som digital nomad i Marbella

Digitala nomaden Paulina bodde och arbetade som social media manager i Los Angeles, USA, där hon även fick upp ögonen för skejting och surfing. Efter fyra år i landet flyttade hon tillbaka till Europa och tog både arbetet, skateboarden och pojkvännen med sig.

Var befinner du dig för tillfället?

Just nu bor jag i soliga Marbella i södra Spanien.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som marketing manager och content creator för lite olika företag.

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Det hela började 2016 när jag flyttade tillbaka till Europa efter att ha bott i Los Angeles i fyra år. Jag jobbade som social media manager för ett surf-företag och fortsatte att arbeta för dom på distans efter att jag flyttat. Friheten att arbeta remote passade mig väldigt bra då jag älskar att resa och efter att jag och pojkvännen testat på vanlife i ett år fastnade vi för den fria livsstilen.

Du skejtar, surfar och åker snowboard. Var kommer det stora intresset för brädsporter från?

Jag har alltid åkt mycket skidor och snowboard när jag växte upp men det var inte förrän jag flyttade till LA som jag fastnade för skate och surf. Jag bodde precis vid stranden i Santa Monica och såg dagligen tjejer som skejtade och surfade vilket verkligen inspirerade mig till att prova. Jag fastnade direkt!

Vad är det bästa med livsstilen som digital nomad?

Mitt största intresse är att resa och det är såklart tack vare mitt distansjobb som jag har möjlighet att resa runt i världen samtidigt som jag arbetar. Så länge jag har internetuppkoppling kan jag jobba från en bergstopp i Frankrike eller en strand i Spanien.

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli en digital nomad?

Jag tror det är viktigt att ha en realistisk bild av hur livet som en digital nomad är. Det kan se otroligt drömigt ut på Instagram men det krävs hårt arbete, extremt mycket disciplin och motivation för att klara av att jobba på distans. Dessutom kan det bli väldigt ensamt att inte gå till en arbetsplats med kollegor att umgås med nästan dagligen. Men, med det sagt, go for it! Fördelarna överväger nackdelarna och livet som digital nomad är helt fantastiskt.

Har du några digitala verktyg som frälst dig och du kan tipsa om?

Jag älskar Youtube! Du kan lära dig precis ALLT på den plattformen och det är tack vare alla hundratals tutorials jag sett på Youtube som gör att jag kan jobba med mycket av det jag gör idag.

👉 Följ Paulina på instagram
👉 Hur blir man en digital nomad?
👉 Vill du dela med dig av din egen story? Fyll få i vårt Typeform-formulär!

Linda Svensson

Skribent Linda Svensson

Fler artiklar av Linda Svensson

Skriv en kommentar