Digital nomad

Svenska Nomader firar FEM år!

Den här veckan är det fem år sedan vi lanserade Svenska Nomader – idag Sveriges största community för digitala nomader och distansarbetare!

Varje persons strävan efter ett mer flexibelt och platsoberoende liv ser annorlunda ut. För Christoffer Persson var det under en resa till Sri Lanka som drömmen om att jobba på distans väcktes. Emelie Fågelstedt åkte till Tokyo för sin mans arbete och övertygade sina svenska kunder att låta henne jobba på distans från Japan. Yasmine Morrison var en av pionjärerna bland digitala nomader som tog med sig laptopen till Bali.

Hösten 2016 kom vi i kontakt med varandra för första gången över LinkedIn. Vi hade alla tre på olika sätt börjat utforska begreppet digital nomad och allt vad det innebar. Från backpackande genom Asien till möjligheten att kunna jobba på distans från mindre orter i sitt hemland. Snabbt in i vårt första gemensamma samtal insåg vi att det saknades en community för svenskar som levde och jobbade på det här sättet. Kanske kunde vi starta något tillsammans? Vi såg alla ett behov av att skapa en plattform där så väl praktiska frågor kring försäkringar, skatter och företagande kunde ta plats tillsammans med inspiration, gemenskap och personliga berättelser.

I januari 2017 lanserade vi Svenska Nomader – som idag växt till över 11 000 medlemmar. Och vad detta community har givit mycket! Distansarbete har sedan dess blivit del av ’det nya normala’ och koncept som co-working, workations, remote first-företag och hybrida team har gått från att vara områden vi utforskade och försökte förklara tidigt till något som de flesta idag känner till och har börjat testa på.

Bilderna är en blandning snapshots från de få gånger vi tre träffats IRL på en och samma gång: en workation i Lissabon, ett bröllop i New York, som värdar för ett eget spår på Internetdagarna. Men kontakten håller vi dagligen via Slack. Och idag är även vår fantastiska skribent och sociala medier-stjärna Ronja Missler en viktig del av teamet.

Arbetslivet är i ständig förändring. Ingen vet precis var vi är på väg eller vad som sker härnäst. Men vi tror starkt på vikten och betydelsen av att tillhöra en #community med likasinnade för att bättre förstå och mäkta med i vardagen. Personer att bolla tankar och problem med, att lära och lära sig av, att hjälpa varandra och att skapa visioner om framtiden tillsammans med.

Det ska bli spännande att se var vi är fem år från nu…

👉Läs mer om Svenska Nomaders historia

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar