Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Xolo gör det enklare att starta eget företag

Av april 30, 2021 Inga kommentarer

freelancer

sponsrat inlägg

Estland ligger i framkant när det kommer till digitalisering av samhället och har framgångsrikt lyckats bygga upp en stabil digital infrastruktur landet över. Det estniska företaget Xolo har sin bas i Tallinn men jobbar idag med entreprenörer och egenföretagare från hela världen.

Estland – världens digitala mittpunkt

Estland var redan i juli 2020 först ut med att införa ett visum för digitala nomader och distansarbetare. Däremot hade de redan 2017 introducerat sitt initiativ för ett e-Residency som låter icke-estniska personer bli digitala medborgare i landet. Ett e-Residency är alltså inte ett “riktigt” medborgarskap, utan snarare ett digitalt ID (likt svenska BankID) som ger tillgång till olika myndighetstjänster i landet. Detta möjliggör att icke-estniska medborgare t.ex. kan öppna bankkonto och driva företag i Estland.

👉 Läs mer om e-Residency och vad det innebär att vara digital medborgare i Estland

Med dessa initiativ som grund vill Estland kunna bidra till en mer global värld med länder utan gränser. Som företag bidrar Xolo till detta genom att bjuda in entreprenörer, frilansare och egenanställda att enkelt kunna bedriva verksamhet helt platsoberoende och utan byråkratiskt krångel med hjälp av deras digitala tjänster.

Xolos team

Xolo Team

Lättare att ta steget och starta eget

Många kan nog hålla med om att det är bokföring och skattefrågor som kan kännas lite läskiga när man vill starta eget företag och det är precis dessa bitar Xolo hjälper till med. Genom att de sköter de administrativa delarna känns steget till att starta eget (förhoppningsvis) inte lika stort. Allt du behöver göra själv är att komma igång med din verksamhet.

Ha tillgång till Xolo vart du än befinner dig

Xolo finns både som app och webbaserad tjänst där du enkelt kan hålla en god översikt över ditt företag. Fakturering, redovisning av kvitton och ekonomi kan skötas direkt i appen. Bakom skärmen jobbar revisorer flitigt med att vara support åt dig som kund och för att se till att alla processer som rör dessa frågor sköts korrekt och säkert.

Xolo erbjuder även smarta integrationer med företag som PayPal, Wise och Stripe som enkelt kan appliceras för den som behöver ha smidiga betaltjänster kopplade till sin företagshemsida.

xolo dashboard

Perfekt för den enskilde företagaren

Xolo riktar sig främst till individuella digitala entreprenörer som vill ta steget att driva egen verksamhet, alltså de personer som i Sverige kan starta vad man kallar för enskild firma. Processen för att komma igång är enkel och delas in i tre steg:

Välj vilken typ av medlemskap som passar dig bäst

Börja med att välja vilken typ av medlemsskap som passar dig bäst och fyll sedan i deras frågeformulär så att Xolo kan se över dina behov och vilken typ av tjänster du erbjuder.

Skaffa e-Residency

Du behöver ha ett e-Residency för att kunna ta del av Xolos tjänster. Processen för att få din ansökan om ett digitalt medborgarskap godkänt kan ta mellan 6-8 veckor så se till att skicka in en ansökan direkt när du bestämt dig för att använda Xolo.

Kom igång med din verksamhet

Till sist är det upp till dig att komma igång och sälja dina tjänster och produkter. Sköter du faktureringen så tar Xolo hand om resten och meddelar dig om det skulle vara någonting du måste se över.

 

sponsrat inlägg

 

👉 Kom igång med Xolo!

 

 

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar