Sveriges största mötesplats för digitala nomader

En digital nomad är någon som jobbar platsoberoende - med världen som kontor.

Svenska Nomader är en mötesplats för svenska digitala nomader. Här diskuterar vi hur man som individ möjliggör distansarbete – men även vilken påverkan förändringar i arbetslivet har för både företag och samhälle. Digitalisering, globalisering och gig-ekonomin – det är några av de samhällsförändringar som driver oss och vårt community framåt.

Hos oss hittar du artiklar, intervjuer, nomadporträtt och guider kring digitalt nomadliv och distansarbete. I vår podcast pratar vi med digitala nomader, samhällsorgan och företag och tar del av deras perspektiv på den förändrande arbetsmarknaden. Vi delar även jobb som kan kombineras med ett liv som digital nomad. I vårt forum på Facebook samlar vi digitala nomader och aspirerande digitala nomader för att dela med oss våra erfarenheter, tips och utmaningar. Vi bjuder även regelbundet in till fysiska meetups och seminarium på olika platser runtom i världen.

Svenska Nomader startade i januari 2017 och är idag Sveriges största community för digitala nomader. 

Vi som ligger bakom Svenska Nomader

Vi är alla digitala nomader och driver Svenska Nomader som en online-baserad verksamhet.

Kontakt

Kom i kontakt med oss via mail, forum och sociala medier.

E-mail

Har du frågor, funderingar och/eller samarbetsförslag når du oss på hej@svenskanomader.se

Forum

Ställ frågor och lär dig mer om livet som digital nomad tillsammans med andra.

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn

Skrivet och sagt om Svenska Nomader

Omnämningar i media och andra sammanhang.

En mötesplats för svenska digitala nomader

Globalt finns flera sajter och tjänster som samlar och stöttar digitala nomader, så som Nomadlist.com, remote.co och flexjobs.com. Men det har saknats en plattform riktad till just svenskar som är intresserade av att ge sig ut och resa och jobba samtidigt. Det är något som trion Christoffer Person, Yasmine Åkermark och Emelie Fågelstedt hoppas kunna ändra på.

Läs mer på dagensanalys.se

Gig economy: Utan lägenhet, bil och egen säng – varför inte dra till värmen?

”Enligt Freelance Union i USA väljer folk att bli frilansare för att bestämma över sin egen tid. Att kanske jobba 36 timmar på en vecka istället för 40, men ändå kunna dra in lika mycket pengar. Få mer tid över till fritid.”

Läs mer på Internetworld

Hur livet utomlands kan påverka ditt liv och din karriär

”Vi jobbade lite kväll häromdagen och gick på ett event som handlade om att jobba utomlands. Eller, det handlade om att kasta sig ut i världen som ung, svårigheter man möter när man kommer tillbaka till Sverige och vilken nytta utlandserfarenheter har för jobbsökandet i Sverige.”

Läs mer på Manpower

Podden Digitalt: Digitala nomader

Möt Emelie Fågelstedt – digital nomad & en av grundarna till Svenska Nomader! Hur ser morgondagens arbetsplats ut & vad ställer det för krav på arbetsgivarna? Emelie framtidsspanar & berättar om hennes exotiska kontorsupplevelser. Lyssna på premiäravsnittet av Moguls nya podcast, Podden Digitalt.

Lyssna på Podden Digitalt

Dagensanalys.se – Podden

Emelie Fågelstedt är en frilansande digitalstrateg och kommunikationskonsult. Hon har även varit med och grundat nätverket Svenska Digitala Nomader. I det här poddavsnittet delar hon med sig av syn på livet som digital nomad.

Hör avsnittet på dagensanalys.se

Nomader i en digital värld

Jag ser fram emot att följa utvecklingen, både i Sverige och globalt, mot en vardag där allt fler människor ger sig själva möjligheten att bli självständiga och att jobba med sådana projekt, och på ett sådant sätt, att de själva blir mer inspirerade och engagerade i vad de gör. Tänk bara vilken skillnad de skulle kunna göra för dem som känner att de idag har fastnat i monotona, stressande ekorrhjul som aldrig tycks stanna. Det finns en väg ut.

Läs mer på Honk Please

Missa inget! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Var den första som får reda på allt spännande!