Co-workingDet flexibla arbetslivet

3 appar för att hitta en bra arbetsplats

En person använder en kartapp för att navigera

Foto: Praveesh Palakeel – Unsplash

Att vara platsoberoende innebär en ständig jakt efter wi-fi och bra arbetsplatser. Inspirerad av boken 4-timmars arbetsvecka har jag blivit lite av en effektivitetsnörd när det kommer till att hela tiden leta efter nya och bättre verktyg för både min vardag och mitt arbete – att hitta appar för att leta efter arbetsplatser är inget undantag. Tänkte dela med mig av 3 appar som tillsammans blev en vinnande kombo när det gällde att hitta bra arbetsplatser.

Tre appar blev tillsammans en vinnande kombo

Som jag letade arbetsplatser när jag ständigt var på resande fot förra året. Det började med att jag lite naivt tänkte att jag kunde arbeta mer eller mindre var som helst. Det var ju det som var det häftiga med att vara digital nomad! Jag minns så väl när jag satte mig på en takterass på ön Gulangyu i Kina i början på min långa resa. Det var varmt, det var obekvämt, det var ljust, det var dåligt wi-fi och det fanns ingen ström men det var härligt! 🙂 Så småningom började dock kraven att komma och desto längre jag var platsoberonde desto mer kräsen blev jag. Det skulle vara sköna stolar, det skulle vara gott kaffe, det skulle vara skön temperatur, det skulle finnas många uttag, god mat, trevlig personal, rätt material på bord o.s.v. (läs mer här). Under tiden som jag fick mer krav, desto större tid lade jag på ordentlig research inför en ny destination. Framförallt eftersom jag inte ville att jakten på arbetsplats skulle kannibalisera på min lediga tid.

Jag har testat många olika men i slutändan var det en trio som stack ut och blev den bästa kombinationen.

En bild på appen Work Hard Anywhere

Work Hard Anywhere (WHA)

Det här är lite av en favoritapp och en jag många gånger rekommenderar till andra digitala nomader. Du kan betygsätta arbetsplatser från en del olika faktorer, som t.ex. wi-fi-hastighet (mäter uppkopplingen automatiskt), antal stolar, smaken på kaffet, antalet eluttag o.s.v. Dessa lägger sig sedan som platser på en karta där du med hjälp av din plats kan hitta de bästa arbetsplatserna i din närhet. Det kan vara ett café, ett hostel eller varför inte ett bibliotek. Så länge en eller flera anser att det är en bra arbetsplats att arbeta på.

I de flesta fall stämde det bra överens med de betyg som fanns och jag hittade väldigt många bra arbetsplatser via denna app. Jag har också delat med mig av arbetsplatser till andra och hoppas att du gör detsamma. Det är det som i slutändan gör appen bra!

Ladda ner appen för iOS


Bild på plats i Foursquare

Foursquare

Appen som lätt kommer i skymundan men som faktiskt besitter väldigt mycket kraft med sin enorma platsdatabas. Foursquare innehåller platsinformation och matchar din profils preferenser och ger dig rekommendationer på ställen du kanske vill besöka i din närhet. De ombesörjer b.la. platsinformation till stora plattformar som t.ex. Twitter, Pinterest och Uber. Med Foursquare kan man lätt matcha arbetsplatser hittade från WHA för att se om det var en ”one hit wonder” eller om det faktiskt verkar vara en bra plats. Dessutom kan du komplettera informationen med t.ex. hur bra mat ett ställe har och dubbelkolla om det är öppettider som passar för dig och dina tider (då de troligtvis uppdateras oftare). Dessutom kan du via appen också hitta andra trevliga aktiviteter på din nya destination.

iOSAndroid


En bild på nedsparade platser i Google Maps för Barcelona

Google Maps

Helt klart en bästa vän på resan. Framförallt eftersom man kan komma åt informationen även offline genom att antingen ladda appen och hålla den öppen innan man lämnar sitt wi-fi alt. genom att ladda ner offline-kartor för platsen (finns inte för alla städer). Har du då förberett dig lite inför en destination genom att ”spara” olika platser genom att stjärnmarkera dem så har du alltid med dig ”din” egen kartversion av din destination som lyfter fram det du tycker är viktigt. Det blir lätt att få överseende, lära sig att navigera samt enkelt att spara ner alla tänkbart bra arbetsplatser (som du finner via WHA och Foursquare) för att ta en ordentlig koll på dessa när du anländer – samtidigt som du snabbt ser vilka sevärdheter du kan se däremellan! Du sparar kartorna genom att logga in på din profil och gå in på ”mina platser”.

iOS | AndroidVad använder du för verktyg för att hitta bra arbetsplatser? Tycker du att det saknas någon app? Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller hör av dig till oss på hej@svenskanomader.se

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Join the discussion 4 kommentarer

  • Work Hard Anywhere – vilket bra tips, tack! Jag bor i Helsingfors och jobbar mycket hemifrån så är alltid på span efter nya bra platser så som caféer/bibliotek/coworking… Fick börja med att själva lägga till ett av mina favoritställen här. Det verkade finns ganska få ställen tillagda. Jag får väl göra research själv och sedan var den som lägger in dem 😉

    • Christoffer Persson skriver:

      Härligt Jenn! Då kan många digitala nomader se fram emot ett bra WHA-utbud när de är i Helsingfors. 😉

  • Webbtanten skriver:

    Tack för tips! WHA verkar grymt bra. Nerladdning pågår 🙂

Skriv en kommentar