Co-workingDet flexibla arbetslivet

A house – en destination för kreatörer

Jenny Björk house

Jenny Björk är House Director på A house, ett av Stockholms mest ikoniska coworking-ställen och en kreativ arena för frilansare och företag. Det är som alltid full fart i deras community och vi är nyfikna på den senaste utvecklingen.

Berätta, vem är du och vad är din bakgrund?

Jag är House Director på A house Ark. Jag har i uppdrag att kurera och utveckla vår destination där våra medlemmar inom den kreativa näringen ges tillfällen att verka, mötas och samverka. Med min erfarenhet av inom co-workling, underhållning, hotellnäringen samt passion för service och människor, har jag under de senaste tjugo åren bidragit till att ha skapat unika platser och event där folk möts och vill vara.

Vad är historien bakom A house?

A house utvecklar destinationer för kreatörer genom en “niche-strategi” och med utgångspunkt i platsens identitet. Vår första destination, A house Ark, föddes ur idéen om att våga pröva sig fram genom att utveckla en kollaboratör-kultur ur ett prototyp-tänk. Utan färdiga koncept och mallar har vi testat oss fram för att under resans gång lära oss vad som funkar och vad som inte gör det. Det har varit en väldigt utvecklande och lärorik resa som ligger till grund för vad vi är idag. Det vi hade klart för oss från början var att vi skulle vara nischade mot kreativa branscher, vilket kändes helt rätt då som nu!

DJ på A house i stockholm

Kan du berätta lite om lanseringen av er nya anläggning Filmhuset?

Vi är otroligt stolta över att få lansera på Filmhuset i år – en helt fantastisk brutalistisk byggnad och ännu en otroligt spännande kreativ bransch i utveckling. Målet är att skapa ett levande hus för samverkan och utveckling inom film och rörlig bild. En plats för filmen som känns inkluderande och tillgänglig för alla som på något vis jobbar med rörlig bild.

Vem får man träffa på A house? Berätta om ert community!

Det absolut bästa med A house är att du får träffa allt från unga, hungriga frilansande lobbymedlemmar till de äldre rävarna och alla verkar inom våra kreativa branscher och tillför något med sin unika kompetens, erfarenhet och syn på världen. Det är när dessa människor hittar utbyte mellan varandra som vårt community är som mest värdeskapande.

👉 Svenska Nomaders första fysiska träff var på A house i Stockholm

ahouse stockholm

Hur skapar ni interaktion och samarbete i ert community?

Vi bygger en mötesplats som har just det som mål – att skapa möten genom platsen och de aktiviteter som vi arrangerar där medlemmarna får mötas. Inte den lättaste av uppgifter det senaste året men vi har fått hitta nya sätt och anpassa oss precis som alla andra.

“När pandemin är under kontroll kommer vi att se en hunger efter det sociala som aldrig tidigare skådats och då står vi redo med våra lokaler som erbjuder oändliga möjligheter att skapa oförglömliga möten”

Nyligen arrangerade vi vår traditionsenliga ”Women Only After Work” i A kitchen vilket erbjuder ett avslappnat och härligt sätt för medlemmarna att nätverka och byta erfarenheter. Bara åtta personer förstås men vi skapade slot-tider och det var väldigt uppskattat.

Hur arbetar ni för att vara en hållbar och klimatsmart arbetsplats?

Vi har ett kontinuerligt hållbarhetsarbete där vi fokuserar på olika utgångspunkter varje år. 2020 var ett riktigt klimatår på A house där vi jobbade utifrån tolv steg mot en mer hållbar utveckling. I år ligger vårt fokus på social hållbarhet och inkludering. Varje år i februari arrangerar vi ”Sustainable Week” på olika teman med syfte att öka medvetenheten kring olika hållbarhetsfrågor bland våra följare och medlemmar.

house stockholm

Vad är framtidens arbetsplats, har du några spaningar?

Framtidens arbetsplats är enormt flexibel, en utveckling som skyndas på rejält av pandemin. Vi kommer att jobba mer anpassat utifrån individens behov och mötesplatser som A house blir än viktigare som social mötesplats där vi interagerar och hittar inspirationen vi alla behöver för att vara kreativa. Vi har redan lanserat vårt medlemskap som vi kallar för ”Bespoke Membership” som innebär att vi skräddarsyr lösningar efter unika behov. Kanske vill du jobba två dagar hemma, två dagar i en studio och ha en riktigt social dag i lobbyn på fredagen. Allt är möjligt!

Ett ekosystem av coworking-ställen

A House Ark är en av de många arbetsplatser du kan boka med Common Grounds som har samlat hundratals coworking spaces och kreativa communities i ett medlemskap. Du kan hitta, boka och checka in på coworking spaces genom att ladda ner appen för iOS eller Android.

 

👉 Få koden SVENSKANOMADER får du 30% rabatt på första månadskostnaden hos CommonGrounds.
👉 Lista: 15 grymma coworking-ställen i Sverige
👉 Intresset för coworking fortsätter att öka i Sverige

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar