Co-workingDet flexibla arbetslivet

K6 Malmö – coworking med fokus på hälsa, lärande och gemenskap

Av januari 26, 2022 One Comment

När vi snart kliver in i februari gör Helio sig redo att slå upp portarna till sitt nyaste coworking-ställe. K6 Malmö är deras hittills största projekt på hela 12500 kvadratmeter. Vi har kollat läget inför nyöppningen med Eric Spongberg, delägare och kommersiell chef på Helio.

Hur kommer det sig att ni öppnar ett Helio i Malmö?

Malmö har mycket av det vi älskar med städer; en nybyggaranda och spännande människor från blandade bakgrunder. Det har en entreprenöriell anda och ett näringsliv med många mindre bolag, en kreativ krogscen, samt en densitet i staden med många som cyklar och går. Malmö är också en del av en större region som vi ser kommer att vara viktig för hela Sverige de kommande 30 åren. Att vår VD är MFFare kan möjligen också ha varit en bidragande faktor.

Ni beskriver K6 Malmö som ett hus med fokus på hälsa, lärande och gemenskap – hur kommer det visa sig rent praktiskt?

Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi bygger hus som ser till alla de behov som människor har under en hel dag och ett helt år. Du kommer kunna ta del av föreläsningar och rundabordssamtal, och vi kommer att ha ett program för wellness och hälsa med yoga, meditation och PT-träning. Dessutom är arkitekturen för byggnaden utformad på ett sätt som gör att du kommer röra på dig mer än vad du tror. Gemenskap på Helio bygger vi genom kultur och öppenhet, varvat med våra olika event.

👉 Medlemskap och priser K6 Malmö

Har pandemin påverkat utformandet av av K6 Malmö?

Det har varit en spännande tid att befinna sig mitt i en blixtsnabb utveckling av kontoret och samtidigt försöka tolka vilka beteenden som kommer finnas kvar efter pandemin. En sak vi definitivt tror kommer att leva kvar är video-samtalen och därför har vi byggt fler rum än någonsin med en maffig teknik-budget för att vara grymma på hybridmöten. Vi har också jobbat mer än vanligt med våra sociala ytor som vi tror kommer att vara viktigare än de avskilda ytorna i framtiden. Köksbordet kommer att vara en naturlig plats för det fokuserade arbetet, medan kontoret kommer användas för samarbete i högre utsträckning.

Hur ser framtiden för coworking ut?

Vi har aldrig sett en sådan efterfrågan på flexibla kontor som under hösten 2021 och det ser inte ut att mattas av under starten på 2022 heller. Vi tror att gränserna mellan coworking och traditionella kontor kommer att suddas ut allt mer. Mycket av det som tidigare bara har varit tillgängligt för medlemmar på coworking-ställen kommer att efterfrågas av alla typer av hyresgäster sett till kontor. De nya, större kontorsprojekten som byggs i Norden just nu är alla kraftigt inspirerade av idéerna bakom coworking och det ska bli spännande att se var vi befinner oss om 10 år.

Några planer på att öppna fler Helio i en nära framtid?

Ja, absolut! Vi kommer snart att kunna berätta mer om vår nästa satsning och har flera spännande projekt planerade under de kommande åren. Vi vill fortsätta växa i en takt som gör att vi kan behålla vår personliga prägel och alltid skapa unika anläggningar för varje hus och stad vi kommer till.

 

🚀 K6 Malmö öppnar i mars 2022

👉 Få de senaste uppdateringarna från Helio på deras Instagram
👉 Helio storsatsar – öppnar nytt i Sundbyberg

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar