Det flexibla arbetslivet

På Prototyp kan de anställda ta med jobbet till Barcelona

Av november 25, 2021 One Comment

prototyp medarbetare på kontoret i Barcelona

Prototyp är ett kodlabb som ständigt bryter ny mark med sina innovativa digitala lösningar, men också ett livsstilsbolag där medarbetarnas trivsel står högt i centrum. I dagsläget har de kontor i Stockholm, Uppsala och Barcelona, varav det sistnämnda startades när medgrundare Pontus Österberg själv valde att flytta till Spanien med familjen. Han tog jobbet med sig och nu har Barcelona blivit en en naturlig workation-destination för samtliga anställda på Prototyp.

Att bryta ny mark är en del av företagskulturen

Prototyp tar sig an företags digitala utmaningar i ett tidigt skede, och som de själva säger, bryter ny mark inom digital produktutveckling – och ut kommer applikationer och tjänster som tidiga Proof of Concept och MVP:er.

2016 ansåg en av Prototyps medgrundare, Pontus Österberg, att det var dags för något nytt för honom och familjen och valde därför att flytta till sin frus hemstad Barcelona. Dock märkte han snabbt att det var extremt tråkigt att arbeta på distans själv. Då växte det fram en idé om att bygga upp ett kontor i Spanien och i början av 2018 fanns ett helt Prototyp-team på plats. Idag är de sex anställda, med rötter från Spanien, Argentina, Venezuela och så klart, Sverige. Samtliga anställda över de tre Prototyp-kontoren arbetar med kunder och projekt i Sverige, den enda större skillnaden är att teamet i Barcelona får sitta i fler videomöten.

“Våra dagar på kontoret ser ut ungefär på samma sätt som för övriga anställda i Sverige, med undantaget att vi har fler videomöten då våra kunder nästan alltid finns i Stockholm. Vi praktiserar inte siesta och följer svenska kontorstider, med undantag för lunch eftersom inga lunchställen öppnar förrän kl 13.00 i Barcelona.”

stort rum med stor soffa

Prototyps kontor i Barcelona

Spanska kontoret perfekt för en workation

För de anställda i Sverige som inte vill flytta till Barcelona finns ändå möjligheten att åka på en workation till det spanska kontoret. Pontus berättar att Prototyp är ett livsstilsbolag och att medarbetarnas trivsel står högt i centrum. Därför är det viktigt att alla får samma chans att utnyttja kontoret i Barcelona och att samtidigt försöka anordna teambuilding-aktiviteter som sträcker sig över de geografiska begränsningar som finns. Barcelona-teamet åker även till Sverige två veckor om året, mycket för att främja gemenskapen kollegor emellan.

“Barcelona är väldigt attraktivt för våra anställda i Sverige. De kan köra en workation vid Medelhavet när de tröttnar på det kalla vädret och ändå jobba med samma projekt och med svenska arbetsvillkor.”

Själv menar Pontus på att kontoret i Barcelona har varit bra för att bredda perspektivet hos medarbetarna. Att komma bort från den ankdamm som är “tech-Stockholm” och livet i Sverige kan göra stor skillnad för ens förmåga att kunna se saker och ting med andra ögon. Något som bara är positivt när man arbetar med innovation som vill utmana normer och pusha gränser.

👉 Prototyp letar kontinuerligt efter nya kollegor. Sök lediga tjänster eller connecta för att få information om när nya tjänster lägga ut på deras karriärsida

 

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar