Digital nomadResa

10 saker att göra i Taghazout, Marocko

När mina vänner på Bali bestämde sig för att resa till Marocko och spendera våren i Taghazout; det var då jag visste att Taghazout och Marocko som resmål var på väg att bli nästa heta destination. Och jag hade rätt! Tydligen försöker man att göra Taghazout till Nordafrikas svar på Bali. Precis som i Bali finner du surf i världsklass, vacker natur, smoothie bowls, digitala nomader och folk från hela världen.

Jag spenderade några veckor  i Marocko i mars 2018 och besökte ett flertal städer i landet. Bland annat reste jag till Agadir, Taghazout och Marrakesh. I denna mini-guide delar jag med mig av mina bästa tips på sevärdheter och saker att göra i Taghazout med omnejd. Jag spelade även in en liten vlogg under tiden som du kan se ovan.

1. Lär dig surfa

Taghazout är världskänt för sin surf och surfare från hela världen har vallfärdat hit sedan 70-talet. Här finns klasser för alla nivåernoch du kan också åka på surfläger.

2. Yoga och meditation

På senare år erbjuds det kombinerade surf- och yogaresor. Om du, som jag, är här bara för yogan finns det flera yogalärare som du kan ordna privatklasser med – det är bara att fråga där du bor. Eller så kan du som jag gjorde besöka Amouage som är ett boutiquehotell där det går att köpa 5 yogaklasser för 400 kronor. Du har 2-3 klasser att välja på om dagen; bland annat en i soluppgången och en i solnedgången.

städer marocko3. Fynda i en av världens största souks

I Agadir som ligger 30-40 minuter från Taghazout finns Souk El Had som är Nordafrikas största inomhusmarknad. Här hittar du allt, från godis och sköldpaddor till tv-apparater och fejk-saker. Drick färskpressad apelsinjuice för 5 kr och fynda arganolja och mattor till förmånliga priser.

4. Utsikt över Agadir från Oufella fortet

1960 utsattes Agadir för en stor jordbävning och många av dess gamla byggnader totalförstördes och idag säger man att Agadir är Marockos modernaste stad. Den äldsta byggnaden är Oufella fortet och även fast stora delar av fortet förstördes är det värt ett besök. Här får du nämligen en panoramautsikt över staden och stranden.

5. Tagine BBQ

Ett av mina bästa minnen från Taghazout var tagine på takterrassen i solnedgången. Om du inte bor på hotell eller hostel som erbjuder BBQ kan du gå till Amouage som varje torsdag serverar en stor BBQ följt av DJ och dansgolv.

6. Tappa bort dig i gränder utan namn

Det finns inga namn på gatorna i Taghazout så det är lätt att tappa bort sig men lika lätt att hitta tillbaka, man säger nämligen att inget är längre bort än 5 minuters gång i Taghazout. Även fast gränderna är lite slitna så är de blåa små husen otroligt charmiga.

åka till marocko7. Surf frukost på World of Waves

Det finns många ställen att äta gott på i Taghazout. Du måste besöka World of Waves och testa deras Surf Breakie – då får du mintte, färskpressad juice och avokado- och äggtoast. Ett annat favoritställe är Cafe Mouja – testa gärna deras juice-bar!

Cafe Mouja

8. Ät färsk bläckfisk

Mums! Gillar du skaldjur, har du kommit rätt. Ett ställe där lokalbefolkningen håller till är Surf It som du finner när du går norrut längs stranden. Här sitter du längs vattnet på plaststolar och äter den bästa bläckfisken som Taghazout har att erbjuda.

marocko städer9. Lev som digital nomad i Taghazout

I och med att man har fått fibernät i Taghazout kan man nu jobba här som digital nomad. Dessutom köpte jag ett Marockanskt simkort att koppla upp på om internet hade fungerat dåligt och det fungerade bättre än hemma i Sverige.

Det fanns mycket jag gillade med att vara nomad i Taghazout. Närheten till havet, att man kunde gå överallt och att det finns mycket aktiviteter att göra som yoga och surf. Själv bodde jag med WifiTribe men du kan även bo och jobba på SunDesk (boka flera månader i förtid, det bokas upp snabbt). Annars kan man alltid bo på ett av många hostel för 100 kr per natt. Generellt är de ganska så fräscha och nästan alla kommer med en läcker takterrass.

digitala nomad platser10. Bästa Instagramfotot: Surf i solnedgången

Marocko är i sig själva ”Instagramdrömmen” – allt är mer eller mindre ”Instagramperfekt”. I Taghazout skulle jag satsa på en surfbild i solnedgången.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar