Co-workingDet flexibla arbetslivet

Google Campus i London erbjuder kostnadsfri co-working for entreprenörer

I Shoreditch i östra London ligger Campus London, som i folkmun kallas Google Campus och är Googles egna co-working space för allmänheten. Här kan entreprenörer och frilansare ansöka om kostnadsfritt medlemskap, för att sedan få tillgång till ett co-working space och möjlighet att delta på flera event dagligen. I en källarvåning breds ett öppet utrymme ut med gott om skrivbordsplatser, telefonbås, ett fik med gott kaffe, en mindre uteplats och så klart även ett fotbollsspel. En anlagstavla ligger precis invid ingången där man kan sätta upp lappar om att man söker en co-founder, en frilansare för att stötta upp ens startup eller kanske testare till en ny tjänst man håller på att utveckla.

På hemsidan går det att ta del av kalendariet och den stora mängd event som äger rum dagligen. Varje måndag är det meditation och på onsdagar bjuds alla som vill in på ett kostnadsfritt yogapass. Det finns även sessioner där man som entreprenör kan boka in sig med personal från Google på så kallade ”mentor sessions” och någon gång i månaden anordnas en social AW där man kan lära känna de andra på plats på campus. Under dagarna hålls även event som medlemmarna själva anordnar, om allt från marknadsföring, att bygga ett tech-team eller övningar för att våga stå på scen och tala.

Mitt favoritevent på Campus London är Women @ Campus, ett frukostseminarium som äger rum den första torsdagen varje månad och är ett event med fokus på kvinnligt entreprenörskap. Frukosten inleds med en talare uppe på scen varefter man har en utarbetad rutin för hur man ska lära känna de andra i rummet, där alla står i en cirkel och berättar vem de är, vad de behöver hjälp med och vad de kan hjälpa de andra i gruppen med. Genom Women @ Campus lärde jag känna ett 10-tal andra kvinnliga entreprenörer som jag sedan spenderade mestadels av min tid i London med under tiden jag bodde där.

Utöver London har Google även satt upp Campus i Berlin, Madrid, São Paulo, Seoul, Tel Aviv och Warszawa. Mer om konceptet och hur man blir medlem på en av de internationella hubbarna finns att läsa på: campus.co

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar