Digital nomadPodcast

Avsnitt 16 – Teknikbloggaren Elin Häggberg om frilanslivet

I sextonde avsnittet av Svenska Nomaders podcast träffar vi en av Sveriges största teknikbloggare, Elin Häggberg. Utöver att driva bloggen Teknifik är Elin även frilansare inom sociala medier och digital design, föreläsare, journalist och teknikkommentator för bland andra Aftonbladet TV och P4 Örebro. Förra året vann hon även pris för Årets varumärke på Stora Influencerpriset-galan.

Vi pratar om Elins blogg som riktar sig särskilt till kreatörer och teknikintresserade som vill lära sig mer om teknik och hur man kan använda sig av den för att t.ex. driva en egen blogg, producera innehåll för nätet eller skapa ett smart hem. Vi pratar också om Tjejer Kodar-resan till Barcelona som också var där vi träffades för första gången för drygt två år sedan. Elin var då student, och för att ha råd att åka med startade hon en egen Indiegogo-kampanj och lyckades samla ihop pengar till både resa, boende och en kurs i programmeringsspråket React.

Elin bor idag i Örebro och jobbar från ett eget kontor. Under vårt samtal delar hon med sig av tankar kring hur det är att bo i en mellanstor stad i Sverige men att även kunna jobba med kunder från hela landet på distans. Vi får även tips kring varför det är viktigt att bygga sitt personliga varumärke som ett sätt att hitta uppdrag som frilansare.

Elin är också en av initiativtagarna bakom Sociala Medierdagen som är en konferens om sociala medier som äger rum i mellanstora städer i Sverige. Samtalet avslutas med en diskussion kring vad distansarbete kan innebära för mindre och mellanstora städer runtom i Sverige, när jobben inte längre måste vara knutna till storstäderna.

Precis som till våra andra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla i vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar