Digital nomadNomadporträttResa

Egenföretagaren Lucia Lövig coachar andra till en sundare livsstil

Lucia Lövig är en kreativ och ambitiös ung kvinna som driver företaget Lövig Wellness där hon coachar klienter inom yoga, träning och kost. Hon älskar att vara sin egen chef och berättar att utbildning, nyfikenhet, och marknadsföring på instagram öppnade upp dörrarna till hennes liv som digital nomad och egenföretagare.

Var befinner du dig för tillfället?

Just nu befinner jag mig i Marbella där jag bor med min pojkvän och syster.

Vad jobbar du med?

Jag arbetar som yogalärare, dietist, personlig tränare och massör. Som online-coach säljer jag individanpassade kost- och träningsscheman, upplägg med yoga- och stretchövningar och erbjuder mina klienter yoga- och träningsklasser via zoom.

Under helgerna arrangerar jag ett event på plats här i Marbella som heter “Yoga & Brunch” och utöver det så driver jag instagramkontot lucialovig där jag får in intäkter via samarbeten.

Hur hittar du jobb och nya kunder?

Det är väldigt olika och kan vara alltifrån att jag blir kontaktad på sociala medier till att jag möter potentiella kunder under ett träningspass på gymmet, eller via bekanta och rekommendationer från gamla klienter.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Min dag startar oftast med en till två yogaklasser med klienter över zoom eller att jag själv utövar yoga och meditation. Dagen fortsätter med digitala möten och coaching med befintliga och nya klienter, att skapa content och spela in samarbeten till mitt instagramkonto. Sen klämmer jag gärna in en tur till gymmet med min pojkvän eller syster.

Jag älskar att umgås med min pojkvän och syster! På eftermiddagarna och kvällarna går vi promenader längst stranden eller lagar middagar tillsammans. Jag freestylar gärna i köket och testar goda, hälsosamma recept som jag senare kan lägga till i mina klienters kostscheman.

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Jag har alltid älskat att resa och bestämde mig ganska snabbt efter gymnasiet att jag ville ha ett jobb som ger mig möjlighet att vara fri och kunna bo vart jag vill. Dessutom har jag ett stort intresse för träning och hälsa och valde att utbilda mig till PT, kostrådgivare, coach och massör. Under utbildningen lärde vi oss om egenföretagande och jag tyckte det lät helt fantastisk att vara sin egen chef. Vid sidan av studierna började jag därför nicha min instagram inom hälsa och wellness där jag postade främst om träning, yoga och kost. Mitt konto växte snabbt och snart började folk kontakta mig och ville köpa online scheman.

“Jag älskar att vara så fri som jag är just nu. Att kunna styra över min egna tid och att vara min egna chef.”

De första åren efter skolan arbetade jag på gym och yoga-center men såg alltid till att jag fick ledigt 2-3 månader om året för att kunna resa. Det var först i slutet på 2019 som jag sa upp mig helt och började jobbade 100% självständigt. Jag tycker det är härligt att kunna vara kreativ, att ha möjligheten att jobba i hela världen och att mitt mina arbetsuppgifter är så varierade.

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli digital nomad?

Det viktigaste tror jag är att vara öppen och nyfiken och att inte ha en för stark bild av hur exakt du kommer lyckas få ditt drömjobb eller på vilket sätt du kommer att jobba och tjäna pengar på. Var kreativ, våga testa på olika saker och umgås med människor som inspirerar dig. Och såklart – inrikta dig mot något som intresserar dig och får dig motiverad.

Har du några digitala verktyg som frälst dig som du kan tipsa om?

Jag klarar mig inte utan min dator och mobil – där sköter jag all kontakt med klienter, driver min hemsida lovigwellness.se och hittar inspiration på instagram. Jag använder Bokio till bokföring, Canva och Google drive för att sammanställa kost- och träningsscheman och redigerar videos i Final cut pro.

👉 Lär dig hur du blir en digital nomad
👉 Denise Elina hjälper andra att följa sina drömmar från sin van
👉 Vill du dela med dig av din egna story? Fyll då i vårt Typeform-formulär!

Linda Svensson

Skribent Linda Svensson

Fler artiklar av Linda Svensson

Skriv en kommentar