Digital nomadNomadporträtt

Denise Elina hjälper andra att följa sina drömmar från sin van

Denise Elina i en yogaposition på strandenDenise Elina sa upp sig från sitt heltidsjobb som Brand Content Manager på ett företag i Köpenhamn med drömmen och målet att leva och jobba på distans. Med en yogautbildning som startskott är hon idag självständig coach, yoga- och meditationslärare samt gör en del jobb som digital marknadsföringsspecialist på deltid.

Var befinner du dig för tillfället?

Just nu befinner jag mig i Stockholm, hos min familj och bor på deras tomt i vår van. Jag och min pojkvän har nämligen byggt om en Mercedes Sprinter som vi har flyttat in i på heltid.

Vad jobbar du med?

Jag är självständig coach, yoga- och meditationslärare. Plus att jag jobbar som digital marknadsföringsspecialist på deltid. Jag kom in på det spåret för över ett år sedan efter att jag sa upp mitt heltidsjobb som Brand Content Manager på ett företag i Köpenhamn. Det var när jag gick på min yogautbildning förra året jag för första gången kände att jag hittat rätt och visste då att det här är det jag ska göra. Det ledde mig vidare in på spirituell och mental coaching. Så idag, både coachar jag och håller i yogaklasser online via Zoom!

Hur hittar du jobb?

Mitt deltidsjobb (som digital marknadsföringsspecialist) hittade jag genom att söka efter studentjobb som är väldigt vanliga i Danmark. Där var jag öppen med att jag endast sökte ett jobb som jag kunde sköta på distans.

Kunder till min sysselsättning inom coaching, yoga och meditation hittar jag främst via sociala medier.

Denise Elina fotar sig själv i en videkonferensHur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag för mig startar med meditation. Sedan fixar jag min frukost och en kopp kaffe för att sedan sätta mig vid datorn för att jobba. Och hur länge jag jobbar kan variera mycket! Mina arbetsuppgifter kan vara allt ifrån att coacha, hålla yogaklasser, skriva blogginlägg, skriva instagram-posts osv.

Jag brukar avsluta min dag med någon form av organisk rörelse, som kan variera allt från dans till yoga. Det viktigaste är att jag lyssnar på min kropp och rör mig på ett sätt som känns bra. När vi börjar att rulla neråt (med vår van) geografiskt så ser jag fram emot att få in surfing i min vardag!

Den absolut största skillnaden är att jag själv kan bestämma när jag vill jobba, så känner jag att jag behöver vila så gör jag det en dag och är jag i ett kreativt flow så utnyttjar jag det också.

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Det har varit en lång resa och jag brukar säga att en ändring sällan sker över en natt. Så för över 2 år sedan så planterade vi ett frö där vårt mantra var att skapa ett liv som vi inte behövde ta semester ifrån. Utifrån det har vi långsamt tagit ett steg i taget för att sedan 2 år senare nå hit där vi är idag! Men min dröm är att kunna försörja mig endast med min coaching, yoga och meditation – vilket är det jag jobbar mot idag!

För mig har det aldrig varit ett problem att våga, eftersom det aldrig var ett alternativ att stanna. Det kunde jag märka i min själ – att jag längtade efter något mer!

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli digital nomad?

VÅGA, och att tro på att det är möjligt!

Det finns så otroligt många möjligheter att leva som digital nomad på så mitt första tips är att undersöka hur du gärna vill jobba. Är det att starta eget? Jobba som frilansare? Vara anställd på deltid? Osv. Därefter är det lättare att filtrera i informationsflödet och hitta en riktning som passar dig.

Har du några digitala verktyg som frälst dig och du kan tipsa om? (tex Trello, Slack etc)

Jag kan inte klara mitt jobb utan Zoom, som fungerar otroligt bra!

👉 Följ Denise Elina på Instagram
👉 Gå till Denise Elinas webbplats
👉 Läs även våra nomadporträtt med Linnea Molander som jobbar som dejtingcoach samt coachen och livsdesignern Camilla Lebert Hirvi
👉 Vill du dela med dig av din egna story? Fyll då i vårt Typeform-formulär!

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar