Digital nomadNomadporträtt

Linnea Molander är dejtingcoach och digital nomad

dejtingcoachLinnea Molander är dejtingcoach, författare och grundare av Happy Dating. Hon skapade sitt digitala nomadliv i små steg och tillbringar nu 2-3 månader i taget på olika platser med Stockholm som bas. – Det är lika ljuvligt leva djungelliv på Bali som att hänga på skybars i New York, men det är kontrasterna som är grejen, säger Linnea.

Var är du just nu och varför på denna plats? Var var du innan och varför?

Just nu befinner jag mig i New York. Dels för att det är en av mina favoritplatser (jag är en gigantisk Broadwaynörd) och dels för att utforska om Happy Dating-konceptet funkar även här. Innan jag åkte hit tillbringade jag sommaren i Stockholm, och dessförinnan tre månader på Bali.

Vad arbetar du med?

Jag coachar högpresterande singlar som har koll på allt utom sitt dejtande. Huvudsakligen karriärkvinnor mellan 30-40 som övertänker, anpassar sig och mår dåligt av ovissheten när de dejtar.

Utöver coachingen skriver jag. Som frilansjournalist har jag skrivit artiklar om dejtingpsykologi och lyckoforskning som publicerats i över 25 tidningar i Sverige och internationellt. Jag bloggar också mycket och har skrivit en dejtingpsykologibok som heter Dejting börjar med dig!

digital nomad i bali

Hur funkar det som dejtingcoach att arbeta på distans?

Väldigt bra. Det håller mig inspirerad och sätter mig i kontakt med andra som också har ”konstiga” jobb. Det enda som kan vara lurigt är tidsskillnaden när jag distanscoachar klienter i Sverige. Här i New York går det bra men på Bali fick jag coacha på helgerna eftersom svenska vardagskvällar var mittinatten där. Men när du designar livet som du vill spelar det inte jättestor roll vad arbetsdagarna har för namn. Jag kan lika gärna vara ledig på en tisdag som på en söndag.

Varför valde du att jobba på distans?

Jag insåg att jag vill göra annat med min tid än bara jobba och att jag verkligen inte vill jobba åt någon annan så jag har mycket medvetet designat min arbetsmiljö så att den är helt Linnea-anpassad. Eftersom jag har en högskoleutbildning i lyckoforskning har det varit utgångspunkten; jag vet vad som får människor att må bra och att välbefinnande skapar effektivitet och framgång. Jag värdesätter också att fylla mitt liv med inspirerande människor som har gott om tid att umgås, och sådana är ofta digitala nomader.

Hur ser din vardag ut?

Jag sover tills jag vaknar och gör det jag känner mig inspirerad att göra den dagen. Ibland är det att skriva fem blogginlägg och ibland är det att se fem avsnitt på Netflix. Högst upp på min att-göra-lista står alltid ”se till att jag mår bra och är glad” eftersom hela verksamheten bygger på att jag känner mig inspirerad och har flow. Jag ägnar mycket tid åt min egna personliga utveckling.

kontor på baliVad är den största utmaningen med att vara egen företagare?

Jag tycker inte det är utmanande att vara egen företagare. Jag tycker däremot att det verkar extremt utmanande att vara anställd på kontor och sitta i samma rum hela dagarna, behöva be någon annan om en ledig dag eller mer pengar och aldrig uppleva dagsljus på vintrarna. I jämförelse med det känns de (ofta rätt stimulerande) utmaningarna som kommer med att vara egenföretagare väldigt hanterbara.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?

Just nu ligger fokus på att etablera Happy Dating här i New York, men det finns mycket annat kul i pipelinen också. Den gemensamma nämnaren är att jag vill hjälpa fler människor mer effektivt, bland annat genom gruppcoaching och att coacha på scen. Mina klienter har liknande problem och jag tror att många kan få ut nästan lika mycket av att lyssna på en coachingsession som att själva bli coachade. Jag vill också skapa fler onlinekurser och skriva en uppföljare till boken.

Vad är ditt främsta tips till någon som vill kunna starta eget och arbeta platsoberoende?

Ta det i små steg. Jag började med att göra mig tidsoberoende så jag kunde jobba när jag vill, och gjorde mig platsoberoende fast bara i Stockholm. Jag kände in varje dag om jag ville sitta på ett fik, på stadsbiblioteket, i en hotellobby eller utomhus. Det var digitalt nomadliv i microformat och sen tog jag större och större steg mot att leva såhär fullt ut med längre perioder längre bort från Stockholm. Jag tror också på att leva digitalt nomadliv inom Sverige. Det finns många härliga platser att upptäcka även på hemmaplan.

Vad skulle du velat veta innan du starta eget företag?

Att det väldigt ofta går mycket bättre att göra som du vill än som du ”borde”. Jag har gjort det mesta tvärtom, och ofta fått höra i efterhand att ”sådär kan man inte göra”, trots att det uppenbarligen gått jättebra. Ett annat tips är att vara supernoga med vem du lyssnar på! Människor som aldrig drivit företag är inte särskilt bra på att ge tips om att driva företag men har ofta åsikter ändå… Lyssna bara på människor som redan gjort vad du vill göra.

👉🏼 Läs mer om Linnea på hennes hemsida, följ henne på Instagram och Facebook.
👉🏼 Ett annat intressant nomadporträtt är det vi har gjort med Elise som är frilansande artist i LA.
👉🏼 Inspirerad av denna artikel? Då kan du läsa fler av våra nomadporträtt. Eller vill du kanske själv synas? Dela då med dig av din story via vårt Typeform-formulär.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar