Digital nomad

Lista: 8 distansutbildningar med hållbarhet i fokus

Av april 21, 2021 Inga kommentarer

girl sitting on bed with laptop and books studying

Om du går i tankarna att starta eget eller är intresserad av att veta mer om hur man kan jobba med hållbarhetsfrågor hos ett företag har vi satt ihop en lista med åtta distansutbildningar som fokuserar på miljö och klimat.

Grönt företagande, Folkuniversitetet

Kursen grönt företagande ger en bra grund till entreprenören som vill driva ett miljömedvetet företag. I kursen får du bl.a. läsa miljö- och energikunskap, affärsjuridik och politik och hållbar utveckling.

Hållbarhet inom e-handel, IHM

För dig som driver en webbshop kan kursen hållbarhet inom e-handel hjälpa dig ställa om till en mer hållbar verksamhet. Få tips på hur du kan göra produkt och logistik snällare mot planeten.

👉 Intervju med kursansvarig Agnes Backegårdh – Så kan du jobba mer hållbart med e-handel

Hållbar turism, NTI

Lär dig mer om hållbar turism och hur man kan arbeta med att skydda områden, människor och djur mot exploatering och samtidigt utnyttja områdets mest attraktiva delar.

Hållbarhetsspecialist, SIH

På två år kan du utbilda dig till hållbarhetsspecialist på Stockolms Internationella Handelshögskola. Efter examen kommer du att kunna arbeta med hållbarhetsfrågor inom mer eller mindre vilken bransch som helst.

Miljö och hållbar utveckling, Folkuniversitetet

Hållbarhet i relation till inköp och transport är en stor fråga för många företag. Med kursen miljö och hållbar utveckling kan du lära dig mer om klimatsmarta transporter och juridiken bakom arbetet.

Hållbart resande, Schyst Resande

Schyst Resande erbjuder en dagskurs i hållbart resande helt gratis. Under dagen får du en djupare insikt i turismens utmaningar och vad både du själv och företag kan göra för att resa mer klimatsmart. Vanligtvis genomförs kursen på plats men under pandemin hålls den på distans.

Miljö- och hållbarhetsstrateg, Humanistcentrum

Läser du till miljö- och hållbarhetsstrateg på Humanistcentrum har du efter avslutad utbildning en bred grund att stå på. I kursen läser du bland annat om miljöetik, biologisk mångfald, energilagar och klimatförändringar.

Hållbarhetscontroller, SIH

Gillar du att arbeta strategiskt kanske rollen som hållbarhetscontroller är något för dig. I rollen jobbar du bland annat med att upprätta en organisations hållbarhetsredovisning och utvecklingsarbete utefter internationella ramverk och Agenda 2030.

👉 Hitta fler spännande distansutbildningar
👉 Hållbart resande – ta aktiva val för en mer klimatsmart livsstil

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar