Digital nomadNomadporträtt

Nomadporträtt: Charlotte Holmen

Charlotte Holmen är programmerare som för tillfället är bosatt i London. Innan det befann hon sig i Berlin, Barcelona och till sommaren väntar tech-meckat San Francisco.

Var är du just nu?
Jag har bott i London cirka två år nu.

Var var du innan?
Jag har min bostad i Stockholm och bodde även i Berlin några månader. Har även bott i Barcelona.

Vart tänker du åka härnäst?
Jag kikar lite på San Francisco. Jag ska bo lite där i sommar och känna av stämningen.

Varför valde du att bli digital nomad?
För att känna mig fri. Jag byter gärna lite trygghet mot att känna att jag kan bestämma min egen vardag. Bara man har en baslön tycker jag inte man behöver så mycket pengar för att leva ett roligt liv med många upplevelser Jag lever gärna fattigt på en paradisö varje vinter och äter frukt än att sitta på ett kontor året om.

Hur försörjer du dig?
Jag är egenföretagare. Jag är programmerare som gör hemsidor och appar för andra företag. Det innebär att jag kan jobba var som helst i världen, vilket är en bonus.

Hur ser din vardag ut?
Sen ett år tillbaka har min rutin varit att jag tar uppdrag på olika företag i London. Jobbar några månader, reser, sen kommer hem och försöker hitta ett nytt uppdrag. Jag har gjort så cirka ett år nu och trivs jättebra med det just nu.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Jag är i grunden ganska rastlös och risken är att man tror att gräset alltid är grönare. Ibland måste man ge saker en chans för att ta relationer/jobb till en ny nivå. Så nu försöker jag tänka att varje förändring måste ha en djupare mening och ta mig till nästa steg. Istället för att man bara vill förändra för förändrandes skull.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Prick just nu jobbar jag för en boknings-sajt för jetplan i London. Det är en månad kvar av uppdraget, sen ska jag till New York en sväng.

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
Jag måste ändå säga London, man kan verkligen göra allt här men ändå ha nära hem. Men det kommer bli väldigt spännande att vara i SF i sommar.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Jag skulle rekommendera att lära dig koda. Det är verkligen ett jobb som behövs så mycket just nu. Man kan jobba var som helst i världen. Framför allt behövs det fler kvinnor inom IT.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar