Digital nomadNomadporträtt

Jobbet på Google gjorde inte Julia lycklig, idag lever hon som digital nomad

Julia Lundin poserar framför en djungelJulia jobbade på Google och trodde alltid att hon skulle bli lycklig där men instängdheten blev ett faktum. Istället hittade hon glädjen i ett digitalt nomadliv och sedan två år tillbaka har hon jobbat på resande fot, bland annat med bloggar, affiliate och översättning.

Var befinner du dig för tillfället?

Landsbygden i södra England i min pojkväns hus. I år kommer han sälja huset och vi kommer då bli 100% nomadiska, tills vi hittar en ny bas. Vi funderar på att flytta till Marbella i Spanien, vår favoritstad i världen.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som bloggare inom digital nomad-nischen och tjänar pengar via affiliatelänkar. Jag lärde mig av min pojkvän. Innan dess gjorde jag allt möjligt som att lära ut svenska online, översättare etc.

Hur hittar du jobb? Ge gärna tips på hemsidor eller sätt att gå tillväga!

Jag frågade mig själv samma fråga förra året. Då jag inte kunde hitta en utförlig lista över jobb bestämde jag mig för att sätta ihop denna lista över 99 distansjobb.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag börjar dagen med att skriva ner i dagboksappen Penzu vad jag är tacksam för och vad mina planer är för dagen. Sedan visualiserar jag min drömframtid och mediterar. Därefter gör jag “De 5 Tibetanerna” – 5 tibetanska yogapositioner som ger ökad energi och flexibilitet. Sedan frukost och jobb.

Jag föredrar att jobba från sängen eller soffan med laptopen i ett ihopfällbart laptopstativ, som jag tar med mig vart jag än reser. Under dagen tar jag pauser och tränar, stretchar eller går på en promenad.

På lördagar har jag en digital detox och stänger av mobilen och datorn under dagen. Då tar jag det bara lugnt – spenderar dagen på stranden, vandrar i berg, går på en dagsutflykt etc, beroende på var i världen jag är.

Julia Lundin sitter med sin laptop vid poolen och ler

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Jag jobbade på Google, och trodde alltid att jag skulle bli lycklig när jag fick ett jobb på Google. Men jag kände mig lika instängd där.

Jag började frilansa vid sidan av mitt kontorsjobb. Sedan flög jag till Chiang Mai och levde billigt i Asien.

Jag har varit digital nomad på resande fot i över 2 år. Jag träffade min pojkvän i Las Palmas som också är digital nomad. Nu reser vi tillsammans och lever minimalistiskt med bara carry-on.

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli digital nomad?

Våga gå utanför din comfort zone. Det är bekvämt att ha ett 9 till 5 jobb med en stabil lön och en chef som säger till dig vad du ska göra. Det kan vara svårt att lämna ekorrhjulet men om det inte känns rätt och du drömmer om att bli en digital nomad, våga börja ta action mot den drömmen.

Du kan börja med ett ”side job”, exempelvis frilansa som webbdesigner eller social media manager för små företag. När du tjänar tillräckligt för att inte behöva ditt kontorsjobb kan du säga upp dig. Det behöver inte vara stora summor – om du jobbar från Thailand behöver du bara ca 8000 kr i månaden för att leva bekvämt.

Har du några digitala verktyg som frälst dig och du kan tipsa om?

GetResponse, Kiwi & Grammarly.

👉🏻 Följ Julia via hennes Instagram och YouTube-kanal.
👉🏻 Vill du dela med dig av din egna story? Fyll då i vårt Typeform-formulär!

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar