Digital nomadNomadporträtt

För Marcello Rongione är resor kombinerat med jobb perfekt

Marcello Rongione på en bänk

Marcello Rongione brinner för resor och för honom var resor kombinerat med jobb perfekt. Han älskar att surfa och det är också en av anledningarna till att han just befinner sig på Bali tillsammans med sin flickvän. Just nu kommer inkomsten via affiliate marketing och ett av hans senaste projekt är bland annat econello.com som är en jämförelsesajt inom privatekonomi.

Var är du just nu?
Just nu befinner jag mig på Bali tillsammans med min flickvän. Vi har varit här i ca 2 veckor och vi trivs riktigt bra! Bra mat, vacker natur, avslappnad atmosfär, trevliga människor, schyssta hotell och bra priser. Dessutom kommer det surfare hit ifrån hela världen eftersom ön har några av de bästa surfplatserna i världen. Det älskar jag eftersom jag också surfar.

Vart var du innan?
Innan vi åkte till Bali var jag hemma i Stockholm och firade jul tillsammans med vänner och familj. Man uppskattar verkligen tid med familjen på ett helt annat sätt när man jobbar som digital nomad.

Vart tänker du åka härnäst?
Min nästa resa blir till Bulgarien där vi kommer stanna i ca 4 månader. Bulgarien är faktiskt ett perfekt land om man vill spara pengar och leva billigt eftersom priserna i landet är väldigt låga. Man kan få middag och dryck för bara runt 50 kr!

Varför valde du att bli digital nomad?
Jag brinner för att resa och möjligheten att kombinera jobb med resor är verkligen perfekt för mig. Det är verkligen en helt ny typ av frihet eftersom man får bestämma sina egna arbetsdagar. Då blir man faktiskt mer driven! Även om det såklart kan vara jobbigt i vissa stunder också. Men i det stora hela är valet att bli en digital nomad ett utav de bästa valen jag gjort i hela mitt liv.

Hur försörjer du dig?
För närvarande jobbar med att bygga hemsidor inom affiliate marketing. Det innebär helt enkelt att vi marknadsför andra företags produkter. När kunder klickar på de produkter som finns med på våra hemsidor skickas de vidare till företaget egna hemsida. Man kan säga att vi fungerar som en mellanhand och för varje köp tjänar vi en viss summa i provision.

Marcello Rongionne vid ett vattenfallHur ser din vardag ut?
Min vardag just nu består av mycket jobb. Vi jobbar oftast från morgon till kväll med undantag för att äta och träna. Självklart försöker vi få in lite fritid då och då också. Ibland tar vi en helt ledig dag och hyr en moped för att utforska och fotografera lite nya platser i det land vi befinner oss i. Vissa kvällar tar vi ledigt och går på bio och ibland hänger vi vid havet med surfbrädan. Det gäller att skapa en bra balans mellan jobb och fritid helt enkelt.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Den största utmaningen är ansvaret man har för sina egna projekt. Eftersom man har frivilliga arbetstider så gäller det att planera in dom rätt vilket inte alltid är det enklaste. Ibland är andra saker roligare och då kan det vara svårt att hitta motivation till att jobba.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Just nu jobbar jag med ett stort projekt där jag håller på att bygga upp en jämförelsesajt inom privatekonomi där man kan jämföra allt ifrån lån och sparande till försäkringar och elavtal. Sajten heter econello.com och vi har jobbat med den i drygt 6 månader. Målet är att få econello.com att bli en global tjänst så småningom. Det gäller att sikta högt!

Slott / Borg i fin naturVilken är din favoritplats att bo och jobba på?
Min favoritplats att jobba på måste vara Rapallo, en lugn liten by som ligger på den Italienska Rivieran. Vi hyrde en lägenhet där under hösten förra året och det var verkligen en perfekt plats att ”rensa hjärnan” på.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Mitt bästa tips till en digital nomad som har valt att satsa på ett eget företag (som vi) är att verkligen satsa på det som du brinner för. Ge aldrig upp! Oavsett hur dåligt det än går eller hur stressad du än känner dig. Så länge du tror på det du gör så kommer du garanterat att lyckas!

Var kan vi följa dig någonstans?
Ni kan följa mig på Instagram eller på Facebook. Har dessvärre ingen blogg men det kommer inom kort.

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar