Digital nomadPodcast

Avsnitt 9 – Vikten av självkritik som resande svensk

Vi svenskar älskar att resa; nästan 6 av 10 reser utomlands varje år. Vi reser för att det är härligt och spännande, men även för att förverkliga oss själva. Val av resmål har blivit något av en statussymbol – där en backpackingtur genom Sydamerika känns mer ”på riktigt” än en charter till Mallis. Vi reser så mycket att vi ibland kanske glömmer bort att inte alla har möjlighet att resa.

I nionde avsnittet av Svenska Nomaders podcast gästas vi av frilansjournalisten Emma Larsson, som själv spenderat flera år i Sydamerika. Vi pratar om vilket ansvar vi som privilegierade västerlänningar har när vi ger oss ut för att upptäcka nya länder. Med ett svenskt pass och en svensk inkomst har vi förtur på världen. Samtidigt finns det människor som aldrig har råd att resa utomlands, och andra som tvingas fly från krig och konflikter för att knappt välkomnas in i andra länder. Vilket ansvar har vi som resande svenskar, och digitala nomader, egentligen? Och hur kan vi med självkritik kanske ta bättre tillvara på den frihet vi har, för att bidra mer till de platser vi besöker? Podden är inspelad via Skype mellan London och Uppsala.

Mer om Hållbart resande från Svenska Nomader finns att läsa här.

Precis som till våra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla till vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar