Resa

10 saker att göra i Austin, Texas

Vi reser till trendiga Austin i Texas för att se vad det finns att göra där. Vi fann att deras slogan är Keep Austin weird och det verkar vara en dröm för alla ”foodies”. Utöver att käka BBQ, kan du gå till trendiga barer för livemusik, shoppa i udda butiker, bada och ja, käka ännu mer. I vårt senaste vlogg-avsnitt ger vi tips på hur man bäst spenderar en dag i Austin.

1. Modern mat i världsklass

Austin är definitivt en matdestination. Till min stora förvåning har Austin en spännande och ”up-and-coming”-matscen och hit kommer kockar från hela USA för att öppna eget. Vi besökte nyöppnade Guild och där åt jag en av de bästa måltiderna i mitt liv. Ett annat hett och trevligt alternativ är Laundrette men planerar du att ta dig dit så se till att du bokar ett bord innan.

2. Livemusik

På alla gator och hörn hittar du gatumusikanter och nästan alla barer bjuder på livemusik. Det går helt enkelt inte att missa. Besök gärna Rainey Street som är en av de bättre bargatorna i staden och är lite lugnare och trevligare än den lite mer ”hypade” 6th street.

3. Shopping på South Congress

Här hittar du allt från trendiga mode- och inredningsbutiker till affärer med vintagekläder. Austin är känt för att vara en udda fågel så det finns gott om butiker som man vanligtvis inte ser. Till exempel finns det en gigantisk videobutik där du kan hyra VHS precis som förr! #retro

4. Tacos

Taco-fredagen vi har hemma i Sverige kan slänga sig i väggen. Texas bjuder på grym texmex och överallt kan man finna tacos. Ett tips är att besöka Torchy’s och testa deras Trailor Park taco (såå god!). Austin är också influerat av Mexiko när det kommer till drinkar. Jag testade en margarita med öl i och det var faktiskt riktigt gott även om det inte låter så. Vill du prova samma sak? Fråga efter en Mexican Bulldog.

5. Hyr en Bird

Austin har på de senaste åren blivit känt för sin tech startup-scen. Så häftiga startups och tekniska koncept finns det gott om. Istället för att ta en Uber kan du hyra en liten scooter (en så kallad Birdför att ta dig runt. Du finner dem överallt och när du åkt klart är det bara att lämna den på gatan. Kul grej för lite sightseeing!

En svalkande hotellpool i Austin, Texas6. Bada

När vi besökte Texas var det 38 grader, det var så varmt! Vad många locals gör är att tar sig ner till vattnet för att paddla kanot, hyra en stand up board eller bada i någon av sjöarna runt omkring staden. Det är också väldigt mysigt att bara ta en promenad runt sjön eller hänga på en av alla takterasser med pool som t.ex. South Congress Hotel eller W Hotel.

Om du har några dagar i Texas skulle jag definitivt rekommendera att åka ut till Lake Travis. Det tar ungefär en timme med bil. Hyr en båt, åk vattenskidor och svalka dig i sjön – en perfekt dagsutflykt.

7. Texas State Capitol

De flesta kommer nog inte till Austin för att spana in arkitektur och historia men vi besökte United States Capitol, en ståtlig byggnad mitt i staden. Här kan man lära sig mer om Amerikansk historia och kolla in guvernörer i Texas som t.ex. George W Bush.

8. BBQ & steak house

Mer mat. Om det är något Texas är känt för så är det kött. Här hittar du BBQ och steak house:s i världsklass. Är du ett stort fan av BBQ så ska Franklin BBQ vara värt 3 timmars väntan, hit kommer nämligen alla kända kockar världen över för att testa ett av världens bästa BBQ-ställen. Om du inte har lust att stå i kö i 38 graders värme så kan du istället besöka Terrys BBQ House. Vill du prova på riktigt stora stekar ska du gå till Roaring Fork.

9. Kolla in fladdermössen under Congress Avenue Bridge

När folk rekommenderade att jag skulle gå och kolla på 1 miljon fladdermöss som dagligen flyger under Congress Avenue Bridge-bron trodde jag att det var ett skämt men det är faktiskt en turistattraktion och har man några dagar i Austin tycker jag definitivt att det är värt ett besök.

10. Instagram-fotot

Det finns två kända väggmålningar i Austin där folk köar upp för att ta den perfekta Instagram-bilden; I love you so much och Greetings from Austin.

En grupp människor framför väggen "I love you so much" i Austin, Texas.

Fakta om Austin

Vart ligger Austin?
Austin ligger i Texas och södra USA.

Flygtid från Sverige till Austin?
Det tar cirka 10 timmar och 40 minuter att flyga direkt från Stockholm till Austin. Billigast och bäst flygbiljetter hittar du oftast via Momondo.

Klimat Austin?
Långa varma sommar med temperaturer upp till 40 grader och korta milda vintrar. Bästa tiden att besöka är September-November och Mars till Maj.

Austin priser?
Dyrt.

Valuta Austin:
Amerikanska dollar.

Visum till USA?
För att resa in till USA så måste du ansöka om ett inresetillstånd, ett ESTADetta gör du online och kan göra upp till 3 dagar innan avresa – dock ingen garanti på att få det färdigt så gör det gärna så fort du bokat din resa. Du behöver även visa att du har en utresa från USA inom 3 månader.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar