Digital nomadResa

De 10 bästa svenska digital nomad- och resebloggarna 2018

Av oktober 15, 2018 3 kommentarer

Här nedan listar vi de mest inspirerande och svenska resebloggarna med/för digitala nomader och reseintresserade. Fokus ligger inte bara på resor utan även tips för att leva ett mer minimalistiskt liv och hur man kan försörja sig som resebloggare. Kanske är detta starten på en ny digital nomad-karriär för dig?

1. Fantasiresor 

Fantasiresor bjuder på drömmiga bilder och många olika men framförallt annorlunda destinationer. I samband med sitt resande driver hon dessutom en egen byrå som copywriter. Följ henne på Instagram för en daglig dos av fantasiresor.

2. Swedish Nomad

Alexander aka Swedish Nomad delar inte bara med sig av grymma resetips utan också hur du kan tjäna pengar som resebloggare och ta bättre foton. På tal om foton så är hans bilder helt fantastiska och det är väl kanske också därför han är lite av en Instagram-kändis.

3. 29 grader

29 grader har varit med ett tag och är en av Sveriges största resebloggar. På sajten finns det mängder med läsvärda reportage. Vi fastnade framförallt för all information, tillika utförliga guide till Bali, som deras innehåll utgör – något som ju verkligen ligger i ropet nu då vintern ligger för dörren. Följ 29 grader på Instagram

4. Earth Wanderess 

Earth Wanderess är en av de bästa svenska inspirationsbloggarna för dig som vill resa på ett mer hållbart och minimalistiskt sätt. På Instagram-kontot hittar du inte bara fantastiska bilder utan också bra tips på hur du kan leva ett mer hållbart liv.

5. Resfredag

Om du reser med barn och eller är sugen på att resa runt i Sverige är Resfredag-bloggen för dig! En massa artiklar och bilder som bland annat får dig att undra varför du inte oftare reser runt i Sverige. Annika bakom Resfredag driver även en grym resepodd för den som hellre lyssnar än läser och, så klart, ett Instagram-konto för mer visuell inspiration.

6. Discovering the Planet – A World in Colors 

Discovering the Planet har något för alla! Från mat, sport till alla världens kontinenter. Alla deras bilder är färgstarka och får en direkt att vilja hoppa på nästa flyg och resa ut i världen – vilket passar bra ihop med deras slogan ”A World in Colors”. Sätt lite färg på vardagen och följ de på Instagram.

7. 4000mil.se

Christofer och Gunilla på 4000mil.se tar oss verkligen runt hela världen och bjuder oss läsare/följare på mycket och utförligt innehåll. En perfekt blogg för att hitta inspiration till nästa resa eller bara lära sig mer om hur man hittar sin nästa destination. Deras Instagram finner du här.

8. World By Tina

Tina tar dig med på roliga utflykter runt om i världen och det är allt från att simma med valhajar i Mexiko till att kika på David Bowie-sandskulpturer i Portugal. Spännande och annorlunda äventyr helt enkelt! Hennes utflykter kan du också följa på Instagram.

9. That Swedish Traveller

I That Swedish Traveller får vi följa Isabelle som är digital nomad och världsmedborgare på äventyr runt om i världen. I hennes blogg är det fokus på mat, konst och fotografi. Varför inte checka in henne på Instagram direkt?

10. Lola Akinmade

Lola, som tidigare har jobbat för National Geographic, blandar bilder av världsklass med resereportage, karriärtips och företagsverksamhet. Henne bara bör du följa på Instagram 

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Join the discussion 3 kommentarer

Skriv en kommentar