Digital nomadResa

Tjänsten som hjälper dig att planera din nästa resa efter COVID

Max Nerman och Marcus Sätherström, grundarna bakom canitravel.toAtt läsa om reserestriktioner som digital nomad har under de senaste månaderna blivit något av ens vardag. Däremot är informationen allt som oftast varken samlad eller bra presenterad och gör det svårt att få en överblick av vad som gäller. Marcus Sätherström och Max Nerman, två digitala nomader, såg behovet och utvecklade plattformen canitravel.to

Marcus och Max, likt många andra, hade tid över medan de satt fast hemma under karantänen och passade då på att bygga en lösning för att samla denna informationen. Delvis, bara för att ha något att fördriva tiden med. 😏

Resande efter covid

Med tanke på karantäner och reserestriktioner som råder så är Marcus och Max ganska säkra på att det kommer bli svårare att planera resor inom den närmaste framtiden.

Hur menar ni att det kommer bli svårare med resor framöver?

– Det vi ser nu tror vi kommer påverka inte bara resandet 2020 och 2021, utan det kommer påverka hur vi reser en längre tid framöver än så. Vi tror att fler länder kommer vara hårdare med vaccin, intyg om att man är frisk när man går på flyget och olika visum för olika länder. Tänk till exempel på hur restriktiva Australien är idag med vilka de släpper in och vad du måste kunna uppvisa för att få ett visum. Denna informationen kommer ändras regelbundet och vara spretig att förstå för en vardaglig resenär.

En skärmdump av startsidan på canitravel.to

Länder öppnar upp sina gränser

Nu håller ju många länder på att öppna upp sina gränser igen – men alla öppnar inte för oss svenskar. Och det är svårt att veta, samt hålla koll, på restriktioner. I skrivande stund har bland annat länder som Spanien och Portugal öppnat upp sina gränser och tar emot svenska resenärer. Vad som kan vara bra att veta är att trots att svenskar är välkomna så avråder UD att resa till dessa länder fram till 30/6.

På sajten är länderna markerade utifrån tre statusar; öppen gräns, öppen gräns med restriktioner och stängd gräns.

Olika riktlinjer för olika länder

Olika länder har olika riktlinjer när man är på plats, även dessa är viktiga för resenärer att veta om. Allt som oftast handlar riktlinjerna om liknande restriktioner, fast länderna tar olika hårt på dom. Saker som helt klart är viktiga för inresande att ha koll på. Eller ha koll på innan man väljer att resa in.

Om man tar till exempel Irland så är turister välkomna dit men måste sitta i karantän i 14 dagar efter de landat. Utöver detta så är även resor utanför två mil från hemmet förbjudna och munskydd ett krav på kollektivtrafik och trånga platser.

Slutord från Marcus och Max

“Vi hoppas att vår hemsida kan vara till nytta för er som arbetar som digitala nomader och göra ert liv lite lättare! Har du någon idé eller feedback på vad vi kan göra bättre så får du gärna höra av dig!

Utöver hemsidan bygger vi ett community på Facebook, som i skrivande stund har 150 medlemmar. Där kan dels folk som är på plats dela med sig om exakt vad som gäller där just nu & också hjälpa varandra att planera sin nästa resa efter krisen.”

👉 Läs även vårt nomadporträtt av Marcus Sätherström
👉 Följ canitravel.to på Instagram
👉 Följ grundarna Marcus och Max på Instagram

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar