Det flexibla arbetslivet

Onlinekurser i fokus – plugga och stärk din kompetens hemifrån

Vi är allt fler som befinner oss hemma eller isolerade på annan plats som en följd av Coronaviruset. Många småföretagare och entreprenörer har också drabbats hårt och ser en minskad intäktsström. Istället för att spendera all tid framför Netflix (även om du så klart borde unna dig det också) så kan du ta tillfället i akt och vidareutbilda dig online. Nedan listar vi ett urval av onlinekurser och kortare distansutbildningar du kan börja redan idag.

Lär dig grunderna till AI – Elements of AI

Vi får höra allt oftare att grundläggande kunskaper i AI kommer vara avgörande för att hänga med i utvecklingen av flera branscher framåt. Kurser Elements of AI rekommenderas starkt till den som vill öka sin förståelse av artificiell intelligens – och över 350 000 personer har redan gått den. Dessutom kan man efter avslutad utbildning få högskolepoäng från Linköping Universitet.

👉 Kom igång med kursen Elements of AI här

Så jobbar du effektivt på distans – LinkedIn Learning

LinkedIn har en egen plattform för onlineutbildningar som heter LinkedIn Learning. Nu när allt fler människor befinner sig i en situation där de behöver jobba hemifrån har LinkedIn beslutat att göra sin utbildning om distansarbete kostnadsfri. Efter avslutad utbildning får du också ett certifikat som du kan koppla till din LinkedIn-profil. Till kursen:

👉 Remote Working: Setting Yourself and Your Teams Up for Success

Bli proffs på onlinemarknadsföring – Google Digitalakademin

Lär dig grunderna i onlinemarknadsföring samt Googles verktyg som Google Analytics och Google Ads. Google Digitalakademin erbjuder flera kortare kurser så väl som den längre utbildningen ”Grunderna för digital marknadsföring” som också ger ett certifikat efter avslutad kurs (ca 40 timmars studier).

👉 Börja plugga på distans vid Google Digitalakademin här

450 kostnadsfria universitetskurser från toppuniversitet

Några av USA:s, och världens, främsta universitet erbjuder ett urval av 450 kostnadsfria onlinekurser om går att läsa hemifrån. Skolorna som benämns som ’Ivy League schools’ inkluderar Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia Universities, och University of Pennsylvania. Sök bland utbildningar inom Computer Science, Data Science, Programmering, Business, Utbildning, mm.

👉 Besök Class Central här

👉 Corona-viruset får fler att jobba på distans hemifrån
👉 Distansmöten – 9 tips för att lyckas med möten online

 

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar