Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Ta med studierna på en ’edukation’ i vinter

Av december 9, 2021 Inga kommentarer

två personer som studerar på distans i solen

Redan innan pandemin slog till fanns ett växande intresse för att studera på distans. Enligt Simon Myringer, digital nomad och grundare av Nordic Tech Institute, är behovet av distansutbildningar inom digital marknadsföring fortsatt högt fastän restriktionerna lättat något under hösten. Så varför inte passa på att åka på en edukation och läsa en kurs på distans i vinter?

Hög efterfrågan på distansutbildningar

Simon, som både grundat och själv leder ett par kurser på Nordic Tech Institute (NTI), menar på att han under pandemins gång upplevt ett ökat intresse för kurser på distans, inte minst inom digital marknadsföring. Parallellt har det även funnits en ökad efterfrågan inom samma yrkesområde – något som kanske inte är helt förvånande med tanke på att många industrier kan ha behövt lägga lite extra fokus på digital strategi och marknadsföring för att kunna nå sina kunder de senaste två åren.

– Efter att restriktioner hävdes och samhället i många avseenden är tillbaka till det normala, ser vi att kompetenserna fortsatt är efterfrågade och att många är intresserade av att plugga på distans, säger han.

👉 Plugga marknadsföring på distans med Nordic Tech Institute

Det flexibla studentlivet

Man benämner ofta framtidens arbetsliv som ett flexibelt arbetsliv. På samma sätt borde man tänka och prata om ett flexibelt studentliv. Många arbetsgivare har behövt tänka om kring sina policys för distansarbete, men även utbildningsaktörer kan tjäna på att göra samma sak.

Många som studerar på en högre nivå har valt studieområde utefter egna intressen och framtida aspirationer, och flyttar, om nödvändigt, land och rike runt för att kunna följa sina drömmar. Med flexibla distansstudier kan man lättare skapa hållbara studieförhållanden som går i led med ens aktuella livsstil, utan att behöva flytta om man inte vill.

“Genom att plugga på distans kan man plugga med passion som drivkraft istället för att man ‘måste’. Vi lever i en global, digital värld – låt oss utnyttja det!”

distansstudier

Så funkar det att plugga på Nordic Tech Institute

Kurserna på Nordic Tech Institute är 100% förlagda på distans och 100% flexibla. Det innebär att man lägger upp ett eget schema och bestämmer själv över hur lång tid man vill läsa utbildningen. Oavsett om man pluggar vid sidan av jobbet eller på heltid, kan man lära sig innehållet i kursen helt på sina egna villkor. Efter avslutad kurs har man även tillgång till NTI’s kursportal där man kan få fortsatt stöd.

– Många som går våra kurser ser ett stort värde i att använda vår kursportal som en kunskapsbas efter att dom gått kursen. På så sätt förlängs värdet av kursen avsevärt, säger Simon.

🤑 Få 10% rabatt på valfri kurs hos NTI

Ta med plugget på en workation – förlåt, “edukation”

Att åka på en workation, alltså att ta med jobbet till en semesterdestination, är ett koncept som har blivit väldigt populärt i och med att fler har fått upp ögonen för distansarbete. Det finns inget som säger att studenter inte skulle kunna göra samma sak med plugget – att åka på en edukation. Att kunna kombinera sina studier med ett par åk i skidbacken eller att surfa på lunchpausen är ett bra sätt att hålla motivationen på topp. Eller om man helt enkelt bara vill komma bort från det svenska vintermörkret ett tag, kan en en vecka eller två i solen göra susen för studieresultaten.

👉 Kolla in Nordic Tech Institutes kursutbud
👉 Läs mer om distansstudier

 

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar