Digital nomadResa

Lista: De 10 bästa städerna för distansarbete 2021

singapore

Big 7 Travel har tagit fram en lista över de 50 bästa destinationerna för distansarbete 2021. Listan baseras på ett nummer olika faktorer, bl.a. tillgång till internet, vilka visum som finns tillgängliga och var de mest populära coworking-ställena finns.

Även om det inte är läge att resa just nu pga den rådande pandemin vill vi lyfta de 10 bästa städerna som inspiration till den som tänker ge sig iväg så fort möjlighet ges.

ljubljana

10. Ljubljana, Slovenien

Beläget i södra Europa med närhet till både Kroatiens stränder och Italiens livfulla städer tar Sloveniens huvudstad plats nummer 10 på listan. Inte bara är levnadskostnaden lägre än i Sverige men även förutsättningarna för att jobba digitalt är över förväntan, med en internethastighet som snittar på 50 mbps.

9. Hanoi, Vietnam

Låg kostnad och hög levnadsstandard lockar många expats och digitala nomader till Vietnam och huvudstaden Hanoi. Här finns det ett stort utbud av coworking-ställen att jobba från och på fritiden finns det massor utav historiska ställen att besöka.

👉 Sebastian jobbar på distans från Asien med marknadsföring

buenos aires

8. Buenos Aires, Argentina

Intresset för att leva som digital nomad i Argentina har ökat något enormt de senaste åren och med det har det också dykt upp många coworking-ställen runt om i landet. Att lösa visum till landet går ofta väldigt enkelt och i Buenos Aires finns en stark startup-scen som lockar entreprenörer från hela världen.

7. Singapore

Med en internethastighet som snittar på 93 mbps tycks Singapore ständigt hamna i toppen på listor över bra städer för digitala nomader. Här är levnadskostnaden en aning högre än i många andra asiatiska länder men det färgar också av sig på landets infrastruktur och stabila ekonomi.

6. Berlin, Tyskland

Digitala nomader med en förkärlek till öl, konst och kultur kommer att trivas i Berlin. Funderar man på att bosätta sig här en längre tid erbjuder Tyskland ett “frilansvisum”. Däremot är det som EU-medborgare ändå relativt enkelt att bosätta sig här en längre tid.

👉 Därför är Berlin en bra stad för digitala nomader

chiang mai

5. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai i norra Thailand har blivit en av de mest centrala destinationerna i världen för digitala nomader. Här kan man både leva gott men också enkelt sköta sitt arbete med en internethastighet på 21mbps i snitt. Flexibla visum, god mat, billiga boenden och enkelt att knyta nya kontakter – vad mer behöver man?

4. Bali, Indonesien

Bali – Meckat för digitala nomader och expats. God mat, coworking-ställen i massor, tropiskt klimat och livligt nattliv är bara några av sakerna som gör det lätt att se varför så många lockas hit. Wifi-uppkoppling är det minsta problemet och vill man hitta på saker att göra efter jobbet är möjligheterna oändliga.

👉 Linnea startade eget för att kunna bosätta sig i Indonesien

belgrade

3. Belgrad, Serbien

I Serbiens huvudstad Belgrad blandas gammal kultur, arkitektur och historia med den senaste teknologin, coworking-ställen och distansarbetare från hela världen. Hit kommer de som vill leva lite billigare men samtidigt inte snåla på livskvalitén.

2. Tbilisi, Georgien

Tbilisi är lite av en bubblare som kanske inte många tänker på som en destination som lockar många digitala nomader. Här finns det dock något för alla och Georgien har infört ett visum som låter distansarbetare stanna i landet i upp till ett år.

tallinn

1. Tallinn, Estland

Kanske en något överraskande destination som kniper förstaplatsen, men faktum är att sedan Estland införde ett visum för digitala nomader har Tallinn exploderat i popularitet bland distansarbetare. Den digitala ekonomin i landet blommar och vi tycker definitivt det är en destination värd att kolla in inför nästa resa.

👉 Bli digital medborgare med e-Recidency från Estland

👉 Se hela listan
👉 Visum för digitala nomader 2021

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar