Digital nomadNomadporträtt

Tommy Erixon vill locka fler digitala nomader till Västervik

Av december 15, 2021 Inga kommentarer

Västervik2003 valde Tommy Erixon att lämna sitt jobb inom bank- och finansvärlden för att flytta till Sydafrika och Mauritius med familjen. När barnen var stora nog omfamnade han livet som digital nomad och var på resande fot fram tills att Covid-19 stängde ned Mauritius och tvingade honom att stanna upp i Europa. Nu vill han locka fler digitala nomader till Västervik och dess vackra skärgård.

Var befinner du dig för tillfället?

Jag är på resande fot mellan Tavira i Algarve, Leeds och Newcastle i England, och Västervik i Sverige (via Amsterdam och Linköping).

Vad jobbar du med?

Jag har en mångårig bakgrund som finansanalytiker och investment banker i London, New York och Stockholm som jag lämnade för många år sedan. Nu driver jag egna projekt och investeringar samt jobbar som konsult och rådgivare på distans. Jag är även Svenskar i Världens representant för Mauritius.

Tommy Erixon

Bild: vt.se

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Efter nästan 20 år i bankvärlden valde jag att flytta till Sydafrika och Mauritius med familjen. Jag växte delvis upp i Afrika, bl.a. Sierra Leone, och ville att mina barn skulle få uppleva samma fantastiska kontinent. När de blev äldre och flyttade för att studera kändes det som att ett nomadliv skulle passa mig bra – valfrihet, nya upplevelser och egentid var precis vad jag var ute efter, och på den vägen kom jag igång som digital nomad på riktigt.

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli digital nomad?

Våga prova! Sverige eller var du nu bor kommer finnas kvar och man kan alltid komma tillbaka. Försök hitta något du brinner för och fundera över hur den kunskap du kan paketeras digitalt. Kanske kan du ta tjänstledigt – kanske din arbetsgivare kan bli din kund? Möjligheterna är oändliga! Jag rekommenderar också att man går med i communities eller forum och gör research innan man ger sig av.

västervik

Berätta mer om Västervik! Varför är det en bra plats för digitala nomader?

För mig är det främst tre saker som gör Västervik till ett fantastiskt ställe att bo på – närhet, natur och trygghet. Det är lagom stort och allt man kan tänkas behöva finns inom 5-10 minuters gångavstånd. Därför tror jag att det kan passa bra för de digitala nomader som känner att de har landat lite och vill slå rot någonstans i Sverige. Kanske är nästa steg familjeliv och då är det en perfekt stad att bo i. Västervik har också blivit utsedd till Årets sommarstad två år i rad nu med sin fantastiska natur och vackra skärgård – det säger väl allt man behöver veta.

Jobbmässigt finns här bra fiber/snabbt internet. Jag funderar själv på att göra om en central fastighet till ett AirBnB/coworking-ställe, men här finns också flera bra hotell och caféer man kan jobba ifrån. Och skulle man någonsin behöva en kort paus från Sverige och småstadslivet är det inte långt till vare sig Linköping eller Stockholm. Linköping har också bra flygförbindelser med KLM-Air France till Amsterdam och vidare ut i världen

Topp 3 personliga favoriter i Västervik

  • Jag säger bara “Mamma Mia”! Besök Björn Ulvaeus’ Slottsholmen som är ett flytande hotell med både restaurang och varmbadhus. Inkluderar också ett tips om den årliga Visfestivalen som arrangeras i slottsruinen mittemot.
  • Vackra Tjust skärgård med 5 000 kobbar, skär och öar bl.a. Hasselö, Idö, Händelöp, Lilla Linköping och Loftahammar. Och inte minst vackra Gränsö slott och Gränsö kanal.
  • Västervik Resort (Lysingsbadet) – ett av Sveriges största resort som erbjuder både aktivitet och avslappning. Här finns ett upplevelsebad, vackra stränder, restauranger, camping, padel, tennis, golf och mycket mer – precis vid havet!

👉 10 destinationer för en lyckad hemester

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar