Resa

10 destinationer för en grym svemester

glamping

Vi vet att det kittlar i både fingrar och tår hos många som sitter och planerar för årets svemester. Längtan efter att återigen kunna åka utomlands är stark men ännu en sommar uppmanas vi till att spendera tid på hemmaplan.

🚨 Vi ber er följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller social distansering och reserestriktioner när ni planerar er semester.

Semester i Sverige

Jag tror och hoppas att vi är många som lärt oss uppskatta Sveriges vackra landskap under året som gått och ser fram emot den stundande sommaren. Nedan listar vi tio grymma semesterdestinationer där det också finns närhet till coworking-ställen eller andra arbetsytor för den som behöver smita undan och få lite jobb undanstökat.

 

järvsö

Järvsö för hela familjen

I mellersta Sverige, inte allt för långt från Hudiksvall, ligger Järvsö där hela familjen kan avnjuta ett par roliga veckor tillsammans. Här finns allt som toppar listan för en aktiv svemester – klättring, golf, forsränning, zipline och dressincykling. Tennisbanor, skatepark, parkour och kajakpaddling. Något för alla helt enkelt.

💻 Jobba från Järvsö Workspace eller boka en workation på Bergsgården.

 

En sommar i Skåne

För en inbiten skåning är det svårt att hålla sig till att tipsa om bara en av alla fantastiska semesterdestinationer som finns i Sydsverige. Därför föreslår jag att man tar en vecka eller två till att bila runt i Skåne i sommar för att uppleva så mycket som möjligt.

Skäm bort dig själv på Ystad Saltsjöbad, kolla in Ales stenar och luncha i Kåsebergas mysiga hamn. Picknicka bland världens alla träd i Alnarpsparken, besök äppelriket Kivik och frossa i Ottoglass på Åhus vackra stränder – möjligheterna är oändliga!

💻 För jobb föreslår vi Mellbykollektivet eller en workation på Pensionat Söderåsen.

 

treehotel

Unika naturupplevelser i Boden

För den som söker en häftig naturupplevelse är det Treehotel i norrlands skogar man ska kolla in. Förutom att hotellrummen i sig är sjukt coola finns här lite annorlunda aktiviteter som man kan boka in sig på. Vad sägs om björnskådning i midnattssolen, skogsspa eller en sametur med besök vid Polcirkeln? Ja tack!

Från Boden kan du också ta dig till Arctic Bath som även det är en unik natur- och spaupplevelse väl värd att kolla in.

💻 Jobba från Boden Businesspark.

 

östersund

Vandring och vattensport i Östersund

Inte långt från Östersund centrum kan man hoppa på St. Olavsleden – världens nordligaste pilgrimsled. Allt som allt sträcker sig leden 580 km från öst till väst men en populär delsträcka att gå är den mellan Östersund och Åre.

Föredrar man däremot vatten framför vandring är det Surfbukten man ska ta sig till. Här kan man åka vattenskidor, wakeboard och SUP:a – mitt i Östersund. De erbjuder också gratisaktiviteter som beachvolley, slackline, yoga och tillgång till skateramp.

💻 Jobba från Gomorron Östersund eller Norra Station.

 

yoga

Slappna av i Stockholms skärgård

Om man behöver en paus i sommar kan vi varmt rekommendera att åka på ett yogaretreat. Hitta lugnet i Stockholms skärgård med YogaShala på Blidö eller prova The Soul Space på Gällnö. Och varför inte unna sig riktigt god mat när man ändå är igång och tar hand om kroppen. Med ett båtluffarkort tar man sig enkelt runt mellan öarna och kan prova på Restaurang Varvet, Fjäderholmarnas krog eller Grinda Wärdshus.

💻 Åk på workation till Djurönäsen.

 

Weekend på Gotland

En weekend för att njuta och ta det lugnt eller en för äventyr och aktivitet – välj själv. Att strosa runt bland Visbys mysiga gator eller att sitta på ett café med gott kaffe och gott sällskap är minst lika härligt som att klättra i grottor eller cykla genom nationalparker och längs vackra kustlinjer. Oavsett är Gotland ett måste för en semester i Sverige.

💻 Jobba från Wcreate coworking.

 

abisko

Kebnekaise och Abisko Nationalpark

Det har blivit väldigt populärt att bestiga Kebnekaise som semesteraktivitet och det är lätt att förstå varför. Inte bara är naturen i Sveriges nordligaste delar som tagen ur en saga, men vandringen till toppen är inte heller allt för krävande för de mindre erfarna.

Om man bor i mellersta eller södra Sverige kan man enkelt ta nattåget upp till Kiruna och därefter ta sig till vandringsstart med buss. Och har man väl tagit sig hela vägen hit gör man helt rätt i att stanna lite längre och utforska områden. Varför inte passa på att uppleva den vackra midnattssolen i Abisko Nationalpark?

💻 Har du tips på bra jobbställe i Kiruna? Tipsa oss på hej@svenskanomader.se

 

paddla

Pladdla på Västkusten

Japp du läste rätt – pladdla, att plocka skräp samtidigt som du paddlar kajak. För visst känns det bra att kunna göra något för miljön samtidigt som man får en rolig upplevelse? Kom däremot ihåg att boka kajakerna i förväg eftersom det endast finns ett få antal i rullning änsålänge (Kajaker finns även att hyra i Stockholm, Jönköping, Malmö och Västerås).

Vill man komma bort från Göteborgs innerstad är ett par dagar i skärgården aldrig fel. Idylliska Smögen är full av liv på sommaren och en perfekt plats för ett par dagars semester i Sverige.

Och kom ihåg att man alltid kan plocka plast i naturen, oavsett var man befinner sig 😉

💻 Jobba från Flora Workspace eller Alkemistens Kaffebar.

 

dykning

Dyksemester i Lysekil

Är du en av alla dem som älskar utforska havets botten och saknar att snorkla bland färgglada koraller? Kanske finns det inte så många exotiska fiskar i våra nordiska vatten men dyka kan man ändå göra på Sveriges största dykcentrum i Lysekil. Ta en grundutbildning i dykning på din svemester och få ditt PADI-certifikat, utbilda dig till vrakdykare eller boka in en heldags båttur med dyk inkluderat.

💻 Kolla in splitternya Bro Coworking i Brastad.

 

glamping

Glamping och cykelsemester i Dalarna

Vackra Dalarna – det perfekta landskapet för en cykelsemester. Här finns många olika rundor att välja mellan och möjlighet att hyra cykel på för de som inte tar med sin egna. Vid Leksand Strand, Korså och på Fulufjället kan, och borde, man prova på glamping – en lyxigare form av camping i tält med ordentliga sängar, men där man fortfarande vaknar upp mitt i naturen. Härligt tycker vi!

💻 Jobba från Dalarna Science Park.

 

👉 10 destinationer för en lyckad hemester
👉 Res mer hållbart med våra bästa tips!
👉 Hitta din nästa workation-destination

 

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar