Digital nomadResa

5 saker att göra i New York på våren/sommaren

newyork-att-göraVåren och sommaren är fantastisk i New York och det finns mycket att uppleva! Här kommer våra bästa New York tips inför våren och sommaren -allt från utomhusbio till de bästa takterasser att besöka. Är du mer intresserad av shopping och museum finner du en länk längst ner till en annan artikel jag skrev om New York.

1. Besök Grand Banks

Ta en drink eller ät middag på Grand Banks som är en restaurang på segelbåt vid Hudson River. Båten är fast vid kajen så du kommer alltså inte att åka iväg på en båttur. Kom gärna vid solnedgången så får du en fantastik utsikt över vattnet och Frihetsgudinnan. Ska du äta middag bör du boka i förtid! Kan varmt rekommendera deras Lobster Mac’n’Cheese! Ett tips är även att promenera hit längs vattnet, du kan börja gå från till exempel Chelsea eller West Village.

New york-sommar2. Gå på utomhusbio

Under sommartid är det fullt utav utomhus biografer som poppar upp runt omkring i staden. Bland annat kan du kolla på film gratis i parker – kolla in denna hemsida för att de vilka filmer som visas när du är i New York. Kolla även in Rooftop films för filmer som visas på takterasser runt om i New York – det är en riktigt häftig upplevelse.

New-york-strand3. Slappna av på stranden

Under sommar månaderna är det väldigt varmt och fuktigt och många New Yorkers lämnar staden under juli och augusti månad. Om man bara tagit en weekend i New York är det förståligt att man inte vill spendera flera dagar vid stranden utan att man vill uppleva New York. Men tröttnar du på stadsliv ta då tunnelbanan till Coney Island för en dag på stranden. Det tar ungefär en timme att ta sig dit. Förutom att sola och bada kan du promenera på strandpromenaden spela retro spel och köpa glass i stora lass.

dante-newyork4. Ta en drink på världens bästa cocktailbar

2019 blev den lilla restaurangen Dante NYC utsedd till världen bästa bar och det tycker jag att de förtjänar – deras drinkar är de godaste jag någonsin testat. Under sommartid är det även väldigt trevligt att sitta utomhus, men det finns bara ett fåtal bord så det gäller att man har tur. Jag kan även rekommendera deras mat. På vardagar kan man äta en trerätters lunchmeny för 250 kr – vilket är väldigt billigt för att vara New York.

takterass-Newyork5. Takterasser i New York

Det finns flera trevliga takterasser med häftig utsikt över Manhattan för det där perfekta Instagram kortet. CitizenM i Bowery har en häftig utsikt från Lower East Side och deras lobby är perfekt om du dessutom behöver göra lite jobb.

Public Hotel har en av stadens absolut bästa utsikterna över Manhattan. Brooklyn bjuder även på fantastiska vyer och mitt favorit ställe i Williamsburg är The William Vale.

Andra USA-resor Svenska Nomader tipsar om:

👉🏼 Miami en spännande stad med mat och kultur från alla världen hörn!
👉🏼 Ska du åka till New York över vintern? Läs vår New York vinter-artikel. Här kan du även läsa om museum du kan besöka gratis och om hållbar shopping i Brooklyn.
👉🏼 Läs även vår Austin-guide!

Fakta om New York

Var ligger New York?
Du finner New York i nordöstra USA.

Flygtid från Sverige?
Det tar cirka 7 timmar att flyga från Arlanda till New York.

Hur tar man sig runt bäst runt?
Tunnelbana, taxi eller gå.

Klimat?
Liknande Sverige men mer extremt klimat. Kalla vintrar och varma somrar.

Priser?
Dyrt. Glöm inte bort att du även bör dricksa 20% på all mat och dryck.

Valuta USA?
Amerikanska Dollar.

Visum till USA?
Du måste ansöka om ett Esta (turistvisum) innan du anländer till USA minst 72 timmar innan. Du kan ansöka själv på den officiella hemsidan

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar