Digital nomadNomadporträtt

Josefine valde att prioritera surfing och en aktiv livsstil

Av februari 25, 2021 Inga kommentarer

josefine sjöstrand surfing

Josefine Sjöstrand kämpade med att hitta en rutin som fungerade hemma i Stockholm och gav sig istället ut på resande fot. Ett par år senare har hon byggt upp en aktiv livsstil med fokus på hälsa, välmående och surfing.

Var befinner du dig för tillfället?

Jag bor sedan några månader tillbaka i Canggu, Bali. Jag och min pojkvän Thomas har under fyra års tid varit på resande fot, men bestämde oss nu för att vara en lite längre tid på ett ställe och då blev det Bali.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar med digital marknadsföring på distans. Jag var tidigare heltidsanställd men nu har jag och min partner Thomas valt att starta en egen digital marknadsbyrå istället för att få ännu mer frihet att bestämma över våra dagliga scheman. Just nu har vi flera olika kunder som vi hjälper, främst inom hållbart mode men även inom andra områden.

Hur kommer det sig att du började surfa?

Egentligen började jag med kitesurfing men jag hade också testat att surfa några gånger när jag var på resande fot i Australien och Indonesien för sju år sedan. Det var först när jag åkte ner och jobbade på Lapoint surfcamp i Marocko som jag blev frälst på riktigt och surfade varje dag i tre månader.

Hur funkar det att kombinera surfing och jobb?

Det funkar alldeles utmärkt att kombinera! Eftersom surfen är som bäst utan vind brukar vi gå upp vid 5:30 för en morgonsurf. Sedan följer en av de bättre stunderna på dagen, nämligen frukost och efter två timmar i vattnet smakar den väldigt bra. Därefter startar vi arbetsdagen vid 9 och jobbar från ett coworking space här i närheten. Vi båda tycker att det är skönt att komma till en arbetsplats och på så sätt få in lite rutiner.

Vid lunch tar vi ett break och ibland klämmer jag in ett träningspass innan jag jobbar vidare till kl 18. Är det högsäsong för surf klämmer jag ofta in in en sunset session också innan jag går och lägger mig runt kl 21. Jag har en väldigt aktiv livsstil men det finns alltid tid för annat också – yoga, träffa vänner, goda middagar, utflykter… men oftast blir det utflykter till olika surfspots 😉

josefine sjöstrand

Vad är det bästa med att kunna kombinera livsstilen som digital nomad med surfing?

Det bästa är just att kunna vara aktiv varje dag då jag mår väldigt bra av att röra på mig. Surfen är väldigt bra träning i sig men jag ser det mer som en kul hobby – jag bara älskar att hoppa i vattnet på morgonen! Ibland känns det som en riktig lyx att jag har blivit så hooked på en sport.

”Jag har många vänner som inte brinner för en aktivitet eller sport och då blir det ofta mycket fokus på jobb. Istället känner jag att jag har hittat bra balans som passar mig alldeles utmärkt.”

Sedan är jag inte något större fan av mörker och kyla och därför passar det mig bra att bo i Indonesien och vid havet där jag inte behöver ha så mycket varma kläder på mig. Spenderar jag en månad i Stockholm blir min vardag så annorlunda och jag får inte till en bra rutin eller ett liv jag kan vara helt nöjd med. Det slutar istället med att jag går upp ett par kilo i vikt, är mindre aktiv och känner mig allmänt mindre hälsosam.

josefine sjöstrand surfing

Vilka tips har du till de som vill jobba med surf/få in mer surf i vardagen?

Jag följer alltid ett motto som klyschigt nog är “gör mer av det som gör dig lycklig”. Om du vill få in mer surfing i vardagen måste det prioriteras och göras tid för – vi lever trots allt bara en gång. Om inte nu, när?

Beroende på vilken situation du är i och hur mycket du vill surfa finns det lite olika sätt att gå tillväga. Om du vill ha kvar din livsstil du har nu men vill få in mer surf i vardagen är mitt främsta tips att du försöker omge dig av andra surfare. Ta en kurs eller åk på surfresa, dra med ett gäng på helgen och åk iväg och surfa. Se till att du har packat väskan innan jobbet så är det ännu enklare att komma iväg.

👉 Ta chansen och åk med på Work & Surf i Ericeira, Portugal 18-25 april

Om du inte har något som binder dig till en plats kan jag varmt rekommendera att ta ett jobb på en surf-destination och försök få till en säsong där. Det är när man surfar mer regelbundet som man fastnar för sporten. Är man nybörjare eller bara har lite erfarenhet sen tidigare krävs det både tid och tålamod för att lära sig brottas med vågorna och hitta sitt flow. Biarritz i Frankrike eller Ericeira i Portugal är två perfekta surf-destinationer som inte är allt för långt från Sverige.

Möjligheterna är oändliga och ofta krävs det bara att man sätter sig och skriver ner en lista på vad man vill göra. Försök att inte låta vänner och familj ha för stor inverkan på dina drömmar och behöver du någon som peppar dig till att våga ta steget kan du gärna skriva till mig på Instagram.

Bästa surfstället?

Surf-spotten Outside på Lombok. Jag var där över helgen och tror jag hade mitt livs bästa session. Det känns som jag sagt det så många gånger men den här helgen går till historien.

👉 Lapoints flexibla och effektiva arbetskultur lockar talangerna
👉 Mikael Karlsson surfar och jobbar ifrån Costa Rica 
👉 Vill du dela med dig av din egen story? Fyll då i vårt Typeform-formulär

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar