Digital nomadResa

Visum för digitala nomader 2022

digitala-nomad-visum

Thailand började redan under 2017 att välkomna digitala nomader med sitt visum för digitala nomader. Under 2020 såg vi en markant ökning av visum runt om i världen till följd av en minskning av turism och i denna artikel har vi samlat alla aktuella digitala nomad-visum för 2021. Observer att kostnader för visum gäller för en person. Om du ska resa med familj så har de flesta länder särskilda och ofta fördelaktiga regler när det kommer till bland annat kostnader.

🚨 Då vi för tillfället befinner oss i en global pandemi så ber vi er respektera och följa lokala- och UD:s reserestriktioner.

Västindien

Barbados

Först ut att meddela världen om sitt nya visum under 2020 var Barbados. Visumet tillåter digitala nomader att bo i landet upp till 12 månader så länge de har ett fast jobb utanför Barbados och tjänar minst 400 000 kr/år.

Visumet kostar cirka 16 000 kr.

Antigua och Barbuda

På Antigua och Barbuda kan du ansöka om ett visum som beviljar dig att bo på paradisöarna under 2 år. Likt Barbados måste du kunna visa att du tjänar minst cirka 400 000 kr/år och du måste även ha en reseförsäkring som gäller i landet.

Visumet kostar cirka 12 000 kr.

Caymanöarna

Caymanöarna erbjuder digitala nomader ett tvåårigt visum. Här måste du tjäna minst 800 000 kr/år – något som därmed kan vara svåråtkomligt för en svensk digital nomad eftersom medellönen i Sverige ligger på cirka 35 000 kr/mån. Du måste även kunna visa upp en reseförsäkring, ett aktuellt brottsregister och ett 6 månaders bankkontoutdrag.

Visumet kostar cirka 12 000 kr.

Bermuda

Bermuda tillhandahåller ettårsvisum. Du behöver bara visa upp att du har en regelbunden inkomst och ett rent straffregister. Bermuda är en av de billigare platserna att ansöka om ett digitalt nomad-visum i Västindien.

Visumet kostar cirka 2 000 kr.

Dominica

Dominica har introducerat ett ”Work in Nature” visum som tillåter digitala nomader att stanna i landet i upp till 18 månader. För att kunna söka om visumet måste du vara över 18 år och tjäna minst 430 000 kr/år eller ha tillräckligt kapital för att kunna försörja dig själv under din vistelse.

Visumet kostar ca 7000 kr för en person och 10 000 kr för familjer.

Afrika och Mellanöstern

Mauritius

Mauritius tillåter dig att bo i landet i upp till ett år med deras visum. Du måste bevisa att du har en anställning eller frilansar utanför Mauritius, har en reseförsäkring och uppvisa kvitto på boende.

Det är gratis att ansöka om visumet.

Förenade Arabemiraten

I Dubai kan du ansöka om ett visum som ger dig möjligheten att bo i Förenade Arabemiraten under ett år. För att få tillgång till visumet måste du bevisa att du tjänar minst cirka 40 000 kr i månaden. Du måste också ha en reseförsäkring som gäller i Förenade Arabemiraten och ett pass som är giltigt i minst 6 månader.

Visumet kostar cirka 2 000 kr.

Europa

Estland

Med Estlands nomadvisum får man stanna i landet som digital nomad i upp till ett år. Du måste kunna uppvisa att du är anställd eller driver eget företag utanför Estland, alternativt frilansar med övervägande icke-estniska kunder.

Visumet kostar ca 100 €.

Georgien

I augusti meddelade Georgien att även de erbjuder ett ettårigt visum. Du måste tjäna minst 16 000 kr i månaden för att kvalificera för visumet och ha en reseförsäkring.

Det är gratis att ansöka om visumet.

Kroatien

Kroatien inför ett ettårigt visum för digitala nomader från och med januari 2021.

Kostnaden för en ansökan ligger på ca 60 €.

Tyskland

Tyskland erbjuder ett frilansvisum som tillåter dig att stanna i landet upp till tre år. Med detta visumen kan man även få uppehållstillstånd i landet.

Det kostar 60 € att ansöka om visumet.

Malta

Sedan juni 2021 kan man som digital nomad ansöka om Nomad Residence Permit och stanna på Malta i upp till ett år med möjlighet till förlängning.

Det kostar 300 € att ansöka om tillståndet.

Spanien

Med Spaniens nya nomadvisum får man lov att stanna i landet i 12 månader och kan förlänga i upp till tre år.

👉 Läs mer om att göra en workation och tips inspirerande platser.
👉 Glöm inte bort att resa hållbart och säkert i dessa tider.
👉 Funderar du på att bli digital nomad? Vi har samlat alla våra tips i en guide.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar