Co-workingDet flexibla arbetslivetDigital nomad

Mindpark växer – testar nytt coworking-koncept

Av augusti 13, 2021 Inga kommentarer

mindpark lund

Många börjar så sakta återgå till jobbet efter semestern, men istället för att återvända till ett kontor kommer många att fortsätta jobba på distans. Coworking-ställen runtom i landet fortsätter se ett ökat intresse hos svenskarna och vi har pratat mer med Karsten Deppert, medgrundare av Mindpark, om framtiden för coworking och deras nya koncept Co-pass.

Mindpark och Co-pass

Mindpark öppnade sitt första coworking-ställe i Helsingborg redan 2007 och har inte bara många års erfarenhet inom branschen, men även flera fina priser och utmärkelser att visa upp som stärker deras position i coworking-världen. Idag finns de på fyra platser runtom i Skåne och snart slår de även upp dörrarna i Göteborg. På de flesta anläggningarna finns det förutom arbetsytor rum för events och konferenser, samt café eller restaurang i anknytning till lokalerna.

Co-pass är Mindparks nya koncept där ett medlemskap ger tillgång till både deras coworking-ställen, men också olika caféer och hotell som Mindpark gått samman med. Det är inget nytt att många distansarbetare dras till hippa caféer med gott kaffe eller lugnare hotell-lobbys där de kan sitta bekvämt och arbeta. Med Co-pass har distansarbetaren varje dag nu möjlighet att arbeta från ännu fler platser runtom i stan utan att behöva oroa sig för att hitta bra wifi och eluttag. Perfekt för den som trivs i omväxlande miljöer och som vill kunna vara ännu mer flexibel i sin vardag.

❗Co-pass testas just nu i Helsingborg.

mindpark hyllie

Coworking fortsätter vara populärt i Sverige

Karsten ser ljust på coworkingens framtid och tror inte att vi i lika stor utsträckning kommer att gå tillbaka till hur det såg ut innan pandemin, nu när så många har fått prova på att arbeta på distans.

“Det kommer att finnas tre arbetsplatser – kontoret, hemma och någon annanstans. Var varje enskild person föredrar att jobba beror helt och hållet på dennes livssituation.“

Han tror också att många tjänstemän kommer att bli mer lika frilansare i sina arbetssätt och behöva alternativa ytor varifrån de kan jobba. Flexibla medlemskap har alltid varit en styrka för coworking-ställen och kan man erbjuda flera olika typer av medlemskap och koncept som just Co-pass, kommer intresset för coworking bara att växa sig större och starkare.

👉 Intresset för coworking fortsätter att öka i Sverige

Två tjejer pratar och jobbar på Creative Hub STHLM

Kaffe & Wifi-ytan – En mix av coworking och ett café.

Jobba från Svenska Nomaders “hemmahub” i Stockholm

Givetvis vill också vi på Svenska Nomader främja coworkingens framväxt i Sverige och uppmuntra de som inte redan testat på konceptet att göra det. För dig som bor i Stockholm finns möjligheten att jobba från vår “hemmahub” Creative Hub STHLM, centralt beläget på Söder. Med Nomadpasset får du för endast 159:- per tillfälle exklusiv tillgång till hubbens Kaffe & Wifi-yta, en hälsosam lunch, kaffe med påtår och chansen att möta fler digitala nomader från vår community.

👉 Mindpark – ett av Sveriges första coworking spaces
👉 Lista: 15 grymma coworking-ställen i Sverige

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar