Det flexibla arbetslivetResa

Förläng semestern – åk på workation

Sommaren är här och kanske är du en av alla de som tycker att fem veckors semester känns alldeles för lite. Då är den perfekta lösningen att dra iväg på en workation, antingen till någon av Sveriges alla semesterdestinationer, eller utomlands. Så packa datorn och solkrämen – nu drar vi! 🚀

Workation i Sverige

 

Trosa

Trosa

Härliga sommar-Trosa är en utmärkt workation-destination för den som trivs med småstadsmyllret och som vill kunna kunna äta gott, åka lite båt och bara njuta av vad den svenska sommaren har att erbjuda. Smidigt beläget mitt i stan finns coworking-stället Finkontoret där du enkelt kan växla in och ut mellan jobb och semester.

Vill du hellre ta dig ut och spendera ett par dagar i skärgården kan vi tipsa om att boka ett par dagar på Kråmö Skärgårdsby.

 

House Be

Åre

Åre är destinationen för dig som är ute efter en aktiv workation. Här kan man prova på allt från trailrunning och cykling till olika slags vattenaktiviteter, paragliding och mycket mer. Samtidigt finns här både spa och oändligt med rogivande natur för att kunna återhämta sig mellan varven.

Bo och jobba från HouseBe, AGO i Åre eller ta dig strax utanför stan och checka in på Hotell Åre Fjällsättra.

 

Höga Kusten

En vecka (eller två) på Höga kusten får dig att glömma allt vad stress heter. Här finns flera platser att besöka där man kan väva in aktiviteter som klättring eller vandring, uppleva historia, kultur och god mat, eller helt enkelt bara ta det lugnt och leva stugliv på en av skärgårdsöarna.

Bo och jobba från Ulvö Hotell, Sjövillan eller bege dig ut på klippiga kusten och boka ett rum på Lotsstugan.

 

Tjörn

På västkustpärlan Tjörn kan du uppleva en ultimat skärgårds-workation med båtluff, ö-hoppning, krabbfiske, bad, paddling och mycket mer. Här finns något för alla helt enkelt.

Bo och jobba från det flytande hotellet Salt & Sill eller hittar ett boende som passar dig på Hav & Logi.

Workation utomlands

 

Piemonte, Italien

Spendera din workation på den italienska landsbygden och upplev lugnet av naturen. I Piemonte finns The Workation Village som tar emot båda enstaka besökare och större grupper upp mot 200 personer. Boendet är utrustat med stabil uppkoppling och ordentliga arbetsytor, samtidigt som det dagligen ingår tre vegetariska måltider varje.

 

Bild tagen ovanifrån av Arctic Co-working Lodge i Lofoten, Norge

Lofoten, Norge

Norge, vårt vackra grannland som är lagom nära, men samtidigt tillräckligt långt bort för att man ska få semester-feeling. Det är lätt att man hamnar i Oslo när man tar en kortare tripp över gränsen och därför vill vi passa på att slå ett slag för norra Norge. Närmre bestämt Arctic Coworking Lodge beläget i otroligt vackra Lofoten. Här kan man varva jobb med surfing, klättring och fantastiska bergsvandringar.

👉 Få rabatt på din vistelse hos Arctic Coworking Lodge

 

Algarvekusten

Portugal

Många svenska nomader har på senaste tiden fått upp ögonen för Portugal, så varför inte på att kolla läget med en workation för att se om Portugal är rätt plats för dig? Lissabon, Ericeira eller Algarvekusten, stad, surfing, yoga eller nära naturen – här finns något för alla.

Jobba från SecondHome, Salt Studio eller The Office i Lagos.

 

Coconat

Bad Belzig, Tyskland

En timme utanför Berlin hittar du Coconat – ett “workation retreat” som lockar distansarbetare från hela världen. Här finns allting man kan tänkas behöva, både jobbmässigt men också privat. Du väljer om du vill bo i ett ordentligt rum eller prova på glamping. Du får tillgång till bibliotek, bastu, pub, coworking och alla aktiviteter som finns på området.

👉 10 destinationer för en grym semester

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar