Digital nomad

25 platser att upptäcka i Sverige i sommar – för nöje och jobb

familj som cyklar på ön VenSommar och ledighet innebär en möjlighet att upptäcka Sverige på så väl semester som workation. Vi sammanställer tips om destinationer för hemester samt härliga co-working spaces för distansjobb i hela landet.

En workation innebär att åka på en resa och samtidigt jobba på distans, något som har blivit allt populärare på senare år. Så inspireras av olika orter att njuta av sommaren och ledigheten på runtom i Sverige, och så kanske du kan hitta sätt att förlänga semesterkänslan genom att jobba kvar på samma ort någon eller några veckor i augusti och september.

 

ven hamn

Kyrkbacken, Ven

10 svenska orter för en lyckad hemester

Ord som hemester, svemester och staycation trendar lite mer flitigt i svenska medier. Att resa mer hållbart genom att ta tåget istället för flyg eller att spendera sin semester på svenska landsbygden har blivit allt mer populärt. På senare år utmanades hela världen av Covid-19 och fenomenet hemester står i fokus även för den stundande sommaren.

Till artikeln: 10 destinationer för en lyckad hemester

 

B26 coworking västerås

B26

15 grymma coworking-ställen i Sverige

Intresset för coworking fortsätter öka bland svenskarna och det gör även antalet coworking-ställen runtom i landet. Vi har listat 15 coworking-ställen som vi tycker är värda att kolla in om man är på jakt efter en ny kontorsplats. Varför inte passa på att besöka ett antal nu i sommar? Eller kanske förlänga ledigheten på annan ort med en workation i augusti lagom till det att arbetet startar upp igen?

Till artikeln: 15 grymma coworking-ställen i Sverige

 

qte teamet på cyklar i Sverige

Delar av teamet på qte development

En liten bonus! 10 svenska företag som främjar distansarbete

Vill du fortsätta upptäcka Sverige och resten av världen även efter sommaren? Till följd av pandemin är det är allt fler företag som väljer att se över sina arbetsmodeller och inför nya policys för distansarbete. De företag som lyckats hålla sig på banan, eller till och med presterat bättre än väntat under pandemin, är positiva till att låta anställda fortsätta jobba på distans i framtiden.

Vi har listat 10 svenska företag som fortsätter erbjuda distansarbete även efter pandemin.

Till artikeln: 10 svenska företag som främjar distansarbete

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar