Med ett växande intresse för tågresor har vi i denna lista samlat sju populära destinationer i Europa för digitala nomader och distansarbetare. Perfekta för en workation eller längre vistelse, och möjliga att ta sig till med tåg eller buss för ett klimatsmart resande.

 

Lissabon

1. Lissabon

Staden som gång efter gång toppar listor över världens bästa destinationer för digitala nomader och distansarbete. Lissabon tycks checka av det mesta – ett rikt kulturliv, stort expat community, god mat, fin natur och en stabil digital infrastruktur är bara några av sakerna som gör Lissabon till en hotspot för digitala nomader.

Bra arbetsplatser

💻 Rätt snabbt internet! Internethastigheten uppgår i snitt 35 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 10 kr
(Källa: Nomadlist)

Fler artiklar om Lissabon
👉 Portugal bästa landet i världen för distansarbete

 

2. Barcelona

För den som trivs i “expat-bubblan” kan vi varmt rekommendera Barcelona. Förutom att här är sol nästan året runt (en stor selling point för många svenskar) flockas människor från världens alla hörn till denna färgglada och livfulla stad. Med en stabil digital infrastruktur, sociala och välkomnande invånare och nära till strand och natur är det enkelt att skaffa sig en bra work-life balance i Barcelona.

Bra arbetsplatser

💻 Rätt snabbt internet! Internethastigheten uppgår i snitt 38 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 20 kr
(Källa: Nomadlist)

Fler artiklar om Barcelona
👉 På Prototyp kan de anställda ta med jobbet till Barcelona

 

Budapest

3. Budapest

Förutom att vara en otroligt vacker stad är Budapest också en populär destination för digitala nomader, kanske för att det är en av de billigare europeiska huvudstäderna att bo i. Hit lockas de med ett stort intresse för kultur och historia, vacker arkitektur och god mat. Budapest har bra förutsättningar för distansjobb och är en säker stad med en avslappnad “vibe” – vad mer kan man önska?

Bra arbetsplatser

💻 Rätt snabbt internet! Internethastigheten uppgår i snitt 30 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 10 kr
(Källa: Nomadlist)

Fler artiklar om Budapest
👉 Sofia Lindman distansjobbar från Budapest, Tbilisi och Sri Lanka

 

Tbilisi

4. Tbilisi

Tbilisi är en destination som vuxit extremt mycket i popularitet de senaste åren. I Georgiens huvudstad är levnadsstandarden hög och samtidigt billig, vilket är en av faktorerna som gör att många distansarbetare vill stanna länge i staden. I Tblisi finns det också ett stort utbud av coworking-ställen och bra internetuppkoppling, samtidigt som lokalbefolkningen har ett gott rykte om att vara väldigt välkomnande och vänliga.

Bra arbetsplatser

💻 Helt okej internet! Internethastigheten uppgår i snitt 10 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 5.50 kr
(Källa: Nomadlist)

Fler artiklar om Tbilisi
👉 Lista: de 10 bästa städerna för distansarbete 2021

 

Madeira

5. Madeira

På ön Madeira storsatsar man på distansarbetare och projektet Digital Nomad Village som ska locka professionell turism från hela världen. Regeringen erbjuder nu bl.a. gratis coworking, snabb fiber-uppkoppling och specifika boenden för digitala nomader. Perfekt för dig som vill leva det där härliga ö-livet och samtidigt omge dig av likasinnade nomader, entreprenörer, egenföretagare och distansarbetare.

Bra arbetsplatser

💻 Rätt snabbt internet! Internethastigheten uppgår i snitt 39 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 24 kr
(Källa: Nomadlist)

Fler artiklar om Madeira
👉 Tim bor och arbetar från Digital Nomad Village i Madeira

 

Tallinn

6. Tallinn

Europas digitala mecka – Tallinn. Kanske inte första staden man tänker på när man hör ordet nomadhub, men faktum är att Tallin ligger i framkant av digital och teknologisk utveckling och säkerhet i Europa. Sedan landet införde ett så kallat e-Recidency har många entreprenörer och digitala nomader vänt blickarna mot Estland. Start up-scenen har växt sig allt större under de senaste åren och här för den som vill finns här fantastiska möjligheter att ta sitt företag till nästa nivå.

Bra arbetsplatser

💻 Rätt snabbt internet! Internethastigheten uppgår i snitt 29 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 21 kr
(Källa: Nomadlist)

Fler artiklar om Tallinn
👉 Bli digital medborgare med e-Recidency från Estland
👉 Estland först med digital nomad-visum, och Barbados strax därefter

 

London

7. London

Kanske en av de dyrare städerna att leva i inom Europa men ändå flockas mängder av digitala nomader och distansarbetare till London. Varför? För att i denna multikulturella storstad finns det något för alla. Utöver att vara en central punkt för tech och entreprenörskap händer här också alltid mycket utanför arbetslivet och det är lätt att bygga sig ett rikt socialt liv oavsett vad man är intresserad av.

Bra arbetsplatser

💻 Helt okej internet! Internethastigheten uppgår i snitt 15 mbps
☕️ En kaffe kostar i snitt 32 kr
(Källa: Nomadlist)

👉 Så lever du mer hållbart som digital nomad

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar