Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Ny svensk plattform för distansjobb

Emelie Fågelstedt och Yasmine Åkermark jobbar på distans från London.

Var hittar jag distansjobb? Hur hittar jag uppdrag som går att kombinera med livsstilen som digital nomad? Det är två av de vanligaste frågorna vi på Svenska Nomader får inom vårt nätverk. Idag lanserar vi därför en beta-version av vår nya plattform för distansjobb och digital-nomadjobb.

Under de 2,5 år som Svenska Nomader har funnits har vi varit i kontakt med tusentals personer som drömmer om eller fascineras av livsstilen som digital nomad. Med ett platsoberoende arbete blir arbetslivet mer flexibelt – och det går att kombinera arbete och fritid på ett annat sätt. Digital nomad-livsstilen ser olika ut för olika personer – från att backpacka runt i Asien med en laptop till att jobba hemifrån eller att kunna bo kvar på mindre orter i Sverige men sköta jobbet på distans.

Den största utmaningen som personer vi kommer i kontakt med har är dock svårigheten i att hitta distansjobb – särskilt sådana med skälig betalning och bra villkor. Vi har tidigare satsat mycket på inspiration inom området, inte minst genom våra nomadporträtt där vi intervjuar svenska digitala nomader från olika delar av världen. Nu vill vi ta nästa steg och även hjälpa personer inom vårt nätverk att hitta distansjobb och på sikt även giguppdrag som går att sköta på distans.

Lansering av beta-version av plattform för distansjobb

Nu lanserar vi en beta-version av jobb.svenskanomader.se – en jobbplattform som vi ämnar utveckla till att bli Sveriges främsta plattform för distansjobb.

Under hösten kommer vi att utvärdera betaversionen och välkomnar varmt tankar, åsikter och kommentarer från nätverket för att kunna fortsätta utveckla plattformen. Feedback välkomnas på hej@svenskanomader.se!

Bli del av vårt frilansnätverk

Som del av jobbplattformen har vi även planer på att expandera vårt nätverk av frilansare och giggare, för att på sikt kunna hjälpa till ännu bättre med att matcha rätt kompetens med rätt uppdrag. Något vi tror både giggaren och uppdragsgivaren gynnas av.

👉🏼 Läs mer om och bli del av frilansnätverket här

Erbjudande till företag och uppdragsgivare

Är du ett företag eller organisation som söker medarbetare eller frilansare som kan jobba på distans? Kontakta oss på hej@svenskanomader.se så kan vi lägga upp er annons på plattformen eller matcha er med passande frilansare/giggare. Vi kan även hjälpa till med konsultation kring hur man får distansarbete och distribuerade team att fungera på ert företag.

Christoffer Persson, Yasmine Åkermark och Emelie Fågelstedt, grundare av Svenska Nomader.

Fördelarna med distansarbete

I studier som gjorts uppger 91 % att de får mer gjort när de jobbar på distans. Många uppger samtidigt att de känner sig mer uppskattade av sin arbets- eller uppdragsgivare och väljer därför att stanna längre. Distansarbete kan således innebära en kostnadsbesparing för arbetsgivaren; både när det kommer till rekryteringskostnader men även för att mindre kontorsplatser behövs. För individen är den största fördelen flexibiliteten – att själv kunna bestämma var och när man jobbar. Bland vårt nätverk lyfts fördelar som ökad produktivitet, mindre stress och en större känsla av att ha ett meningsfullt arbetsliv, och liv i stort.

Vi som ligger bakom Svenska Nomader heter Christoffer Persson, Yasmine Åkermark och Emelie Fågelstedt. Vi har själva jobbat på distans under de senaste åren och bott på olika orter i Sverige och i över femton länder sammanlagt. Vår förhoppning är att kunna vara med och möjliggöra för ännu fler människor i Sverige att faktiskt kunna jobba på distans. Vi hoppas att lanseringen av jobbsajten i beta kan vara ytterligare ett steg för en positiv förändring på arbetsmarknaden där flexibilitet och balans sätts ännu högre på agendan. 

Christoffer och Yasmine arbetar ifrån Bowls&Bar i Lissabon

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar